Explosiegevaar! Interactieve tentoonstelling Verzetsmuseum

11-11-18
voor kinderen van 0 jaar

Op 27 maart 1943 vond in Amsterdam een spectaculaire verzetsactie plaats: de aanslag op het bevolkingsregister. 75 jaar later kunnen de bezoekers van het Verzetsmuseum deze actie meebeleven in de interactieve tentoonstelling Explosiegevaar!, te zien van 28 maart t/m 11 november.

In de tentoonstelling Explosiegevaar! ontdekken de bezoekers waarom de aanslag werd gepleegd, hoe deze plaatsvond en wat het aangrijpende gevolg was. Ze maken kennis met de zes kunstenaars die de aanslag beraamden: Willem Arondéus, Gerrit van der Veen, Frieda Belinfante, Willem Sandberg, Johan Brouwer en Koen Limperg. Met een 3D audiotour lopen bezoekers van kamer naar kamer door een levensgroot stripverhaal. Verteller Eric Corton neemt ze mee in het verhaal en nodigt uit om mee te denken. Bijvoorbeeld met de discussies van de beramers over het gebruik van geweld. En over de vraag of de aanslag, waarvoor de bezetters twaalf mensen fusilleerden, het wel waard is geweest.

Explosiegevaar! wordt gemaakt in samenwerking met het jongerenteam van Stedelijk Museum Amsterdam (Blikopeners), ontwerpbureau Trapped in Suburbia en Big Orange audio experiences. De tekeningen zijn van de jonge tekenaar Rob Worst. Bekende acteurs zoals Jacqueline Blom, Robert de Hoog en Sebastiaan Labrie hebben de stemmen van de verzetsstrijders ingesproken.

Locatie:
Verzetsmuseum

Plantage Kerklaan 61
1018CX Amsterdam

tip
een
vriend

Tip deze activiteit aan een vriend!

Explosiegevaar! Interactieve tentoonstelling Verzetsmuseum