De jongen die te snel groeide

04-05-19, vr 15:00 en 19:00
za 15:00
voor kinderen van 6-15 jaar

Familie-opera over de moed om anders te zijn
Gespeeld en gezongen door volwassen zangers én een kinderkoor
Kaarten

Wat als je anders bent dan de rest? Doe je dan je best om niet op te vallen? Of laat het je koud dat je afwijkt? De jongen die te snel groeide is een opera over erbij horen en anders zijn, voor iedereen vanaf 6 jaar. De voorstelling wordt gespeeld en gezongen door volwassen zangers én een kinderkoor.

HET VERHAAL
Poponel past niet in zijn klas. Hij is te hard gegroeid. De andere kinderen plagen hem met zijn veel te lange lijf. Maar er is een oplossing. Een professor heeft een machine gemaakt waarmee Poponel weer klein kan worden. Onder één voorwaarde: hij moet zich voortaan wel precies zo gedragen als alle andere kinderen. Lukt het Poponel om zich aan te passen aan de rest? Of kan hij het niet laten om anders te zijn?

JONG GELEERD, OUD GEDAAN
Gian Carlo Menotti (1911-2007) schreef zijn eerste opera al toen hij 11 jaar oud was. Voor de Amerikaanse televisie maakte hij zijn bekendste compositie: de kerstopera Amahl and the Night Visitors. De kijkers reageerden zo enthousiast dat de opera jaar op jaar werd uitgezonden. Tot op hoge leeftijd bleef Menotti componeren, ook voor jong publiek. Hij schreef De jongen die te snel groeide in 1982 voor OperaDelaware.

 

Locatie:
Nationale Opera en Ballet

Amstel 3
1011PN Amsterdam


T: 020 6255 455
W: www.operaballet.nl
tip
een
vriend

Tip deze activiteit aan een vriend!

De jongen die te snel groeide
Anouk van Kalmthout