Cultuurbarbaartjeshttp://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/den-haag/rss.xmlIn Den Haag.nl-NLPercossa Pulse & Ritme in Den Haag: 17-02-19http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/den-haag/februari-2019/4,99jaar/theater/percossa-pulse-ritme-15623#infoKun jij ook moeilijk stil zitten? En al helemaal als je muziek hoort? Dan is dit concert echt iets voor jou! Het Residentie Orkest en de vier slagwerkers van Percossa laten allerlei muziek horen. Van hard tot zacht en van snel tot langzaam. En je mag meedoen, door te knippen in je vingers of te trommelen op je knieën. Samen met de andere kinderen maak je zo bijvoorbeeld het geluid van een donderslag of een regenbui. Vet!

Een compleet ochtendje uit! Kaartjes zijn inclusief garderobe, koffie/thee en limonade vooraf.

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/den-haag/februari-2019/4,99jaar/theater/percossa-pulse-ritme-15623#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
De wereld & Ko in Den Haag: 15-03-19http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/den-haag/maart-2019/10,15jaar/theater/de-wereld-ko-15349#infoIs het liegen, jokken of verzinnen?

De Grote Ko-show staat op het punt te beginnen. De camera draait en er klinkt een daverend applaus wanneer Ko de studio binnen loopt. Een staande ovatie, een joelende menigte voordat ze live gaan in 3-2-1 GO! Tenminste, dat is de droom. De studio is gewoon Ko’s huis en de camera een bezem met een muts op. Ko verzint én Ko oefent. Later wordt hij namelijk beroemd, dat weet hij zeker en daarom oefent hij alvast. Samen met zijn vader verzint hij zijn wereld.

Maar beroemd worden kan ook vanaf de andere kant van de tafel. ‘Hoe bedoel je, pap?’ ‘Als interviewer, of als journalist. Net als mama.’ ‘Maar ik héb toch helemaal geen moeder?’ Het is Ko met papa. Papa en Ko, zo is het altijd geweest. Mama was in de oorlog, vertelt pap. Welke oorlog? wil Ko weten. ‘Elke oorlog’. Als Ko tien wordt, vertelt papa het verhaal van Ko’s moeder en haar strijd.

De wereld & Ko is een fantasievolle, stoere en muzikale zoektocht naar de waarheid van Ko’s moeder. Een verzonnen verhaal over liefde en het kwaad, over dapperheid en over de grote wereld, die soms best ingewikkeld lijkt.

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/den-haag/maart-2019/10,15jaar/theater/de-wereld-ko-15349#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Drakenkoek in Den Haag: 16-03-19http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/den-haag/maart-2019/6,99jaar/theater,muziek/drakenkoek-15638#infoDrakenkoek is een fabelachtige, interactieve familievoorstelling met betoverende prenten en animaties.

Als Rex de draak al zijn gestolen boeken uit heeft, weet hij veel van de wereld maar nog niets over zichzelf. Per luchtballon reist hij naar het koude Platland om alle boeken terug te brengen. Omdat draken niet goed tegen de kou kunnen, gaat Rex bij een warme bakker werken. Daar bakt hij Drakenkoek in de vorm van letters, en zo kan Rex iedereen helpen met leren lezen!

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/den-haag/maart-2019/6,99jaar/theater,muziek/drakenkoek-15638#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Lev in Delft: 24-03-19http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/delft/maart-2019/6,12jaar/theater/lev-15262#infoLev is stomvervelend. Zijn moeder is heel boos op hem. Maar hij is nóg bozer. “Ik hoor niet meer bij jou!”, schreeuwt hij. En hij rent weg. Met zijn moeder achter hem aan. Opeens hoort hij, uit een gebouwtje dat hij nooit eerder in zijn straat zag, een antwoord. Een schreeuw, die óók muziek is.

Hij sluipt naar binnen. Daar staat een rugbyteam een Maori-haka-lied te oefenen. Lev doet mee, uit volle borst! Dan komt zijn moeder binnen, ze speurt naar hem, maar... ze ziet hem niet. Hij is één van de rugbyers geworden. Plotseling zijn de rugbyers verdwenen. Maar Lev hoort nog steeds gezang. Vanaf dat moment belandt Lev van de ene gezongen wereld in de andere. Vindt zijn moeder hem nog terug?

Een muzikaal feest door 5 acteurs/zangers en een koor. Met alle ruimte voor het publiek om uit volle borst mee te zingen.Lev is een uitbundige voorstelling. In meerstemmig gezongen liederen reizen we over de hele wereld.

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/delft/maart-2019/6,12jaar/theater/lev-15262#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Alone@Home in Delft: 31-03-19http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/delft/maart-2019/8,108jaar/theater/alonehome-15544#infoEen doldwaze winterkomedie voor de hele familie (voor iedereen van 8 tot 108 jaar)

Alone@Home is een avond vol avontuur, slapstick, live muziek en spektakel met huiveringwekkende en verrassende stunts uitgevoerd in een vernuftig decor. Een verrukkelijke avonturenkomedie met aanstekelijke live muziek voor de hele familie.

Twee kinderen – die elkaars bloed kunnen drinken – zijn alleen thuis, wanneer twee stuntelige beroepscriminelen (o.a. Martijn Fischer/Joep Onderdelinden) op slinkse wijze hun huis proberen binnen te dringen. Lukt het onze heldhaftige kinderen om de boeven te slim af te zijn met valstrikken en boobytraps? Een geräuschmacher (Eddie B. Wahr) schept op het toneel met huis-, tuin- en keukengerei een fantastisch geluidsdecor, ondersteund door live musici met heerlijke liedjes van Gouden Kalf winnaar Helge Slikker.

Alone@Home, met een knipoog naar de alom bekende film, is ook een voorstelling over pesten versus gepest worden en hoe ieder kind zijn eigen gevecht met onzekerheid kent. Een verhaal over vriendschap, kwetsbaarheid en vindingrijkheid; het gevaarlijkste winteruitje voor de hele familie dit theaterseizoen.

Iedere ouder die ooit weleens overwogen heeft zijn kind alleen thuis te laten, denkt daar na het zien van Alone@Home nog wel drie keer over na!

Alone@Home komt voort uit een samenwerking tussen Stadsschouwburg Utrecht, MATZER Theaterproducties en Bos Theaterproducties.

Madeleine Matzer tekent voor de regie, Lucas de Waard en Daan Windhorst (Watskeburt?! – de Musical, Marvellous) schrijven het script en de cast bestaat uit o.a. Martijn Fischer (Hij Gelooft In Mij, Onze Jongens) en Eddie B. Wahr (NUHR, Orkater).

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/delft/maart-2019/8,108jaar/theater/alonehome-15544#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Percossa - BAM! in Den Haag: 07-04-19http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/den-haag/april-2019/7,99jaar/theater,muziek/percossa--bam-15620#infoIn alles zit ritme en Percossa maakt daar voorstellingen van. Voorstellingen die worden omschreven als muzikale percussieachtbanen vol acrobatiek, zang, dans, humor, scherpe timing en theatrale fijnzinnigheid. BAM! is een show vol hoogtepunten uit eerder repertoire, maar ook met compleet nieuwe nummers. Ideaal dus om kennis te maken met Percossa en heerlijk voor de fans die zich willen laten verrassen door nieuwe acts. En dit keer krijg je een speciale opdracht: neem je eigen (huis-tuin-en- keuken-) slagwerk mee naar het theater en daag de mannen van Percossa uit!

Percossa-muzikanten Eric, René, Janwillem en Freek weten uit bijna alles muziek te krijgen. Of dat nu tandenborstels, kinderwagens, buisjes of emmers zijn. Na grote tours in Taiwan, Duitsland, Frankrijk en de VS gaat de nieuwste show van Percossa in Nederland in

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/den-haag/april-2019/7,99jaar/theater,muziek/percossa--bam-15620#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100