Gent: een rustige, vriendelijke, verrassende stad (deel 1)

07-11-18
voor kinderen van 0-100 jaar

Speciaal voor families, maakten wij deze familieroute door Gent

Dag 1: Ontdek de binnenstad

In deze stad ontmoeten het Middeleeuws en modern Gent elkaar, niet alleen bij de bijna futuristische Stadshal, maar vooral in de Street Art verspreid over de stad. Speciaal voor straatkunstenaars is er het graffitistraatje, de Werregarenstraat, waar volop kunst op de muren mag worden gemaakt. Een speciale route (te verkrijgen bij Visit Gent, Sint Veerleplein 5, schuin tegenover het Gravensteen), geeft de verschillende locaties aan. Voor kinderen is de kunst op muren en gevels ontdekken een waar feestje.

Een andere mogelijkheid is om als een echte FBI agent mee te doen aan ´de Fosfors Inspectie Brigade´ (8-12). Je leert Gent op een speelse, spannende en interactieve manier kennen. Haal deze op bij het Visit Gent. Ook kan je online een digitale speurtocht doen, ´Zoek de bril van draakje Fosfor´ (5-12). Via een handige app, wordt je door de stad geleid en moet je opdrachten oplossen. Het was echt heel leuk om samen deze spellen te spelen. Reken op minimaal een uur per route, door de vele haltes en fotomomenten- en opdrachten. De route komt ook langs het Gravensteen, een middeleeuw kasteel pal in het midden van deze stad. Een bezoek duurt ongeveer een uur en je komt ook op de hoge torens, waar het uitzicht over de stad erg mooi is.

Een bijzondere verrassing blijkt het Design Museum. Hier komen zeker oud en nieuw samen, niet alleen door het pand, maar ook door de collectie. Interessante tentoonstellingen maken dit een bezoek waard, ook met kinderen. Voor hen is er een leuke speurtocht kris kras door het museum.

Locatie:
Gent

Gent
Gent

tip
een
vriend

Tip deze activiteit aan een vriend!

Gent: een rustige, vriendelijke, verrassende stad (deel 1)