Recensie Sell me your secret door Eline (13)

28-11-17
voor kinderen van 14-99 jaar

Voorstelling: Sell me your secret (14+) Theatergroep: Maas Theater en Dans
Gezien: 24 november 2016
Locatie: de Toneelschuur Haarlem
Reporter: Eline (13)

Bij binnenkomst krijg je een geprint lijstje en een koekje/cookie. Al snel is het duidelijk dat deze voorstelling niet is zoals andere voorstellingen, het publiek moet meedoen in een quiz en ook moet zij na-en meedenken over privacy dilemma’s. Want daar gaat het over: heb je eigenlijk wel door hoeveel informatie je over jezelf weggeeft als je een app gebruikt of gaat googelen?

Professor Van der Vorst (Niek van der Horst) en zijn assistent Gio (Dionosio Matias) doen een onderzoek naar privacy of eigenlijk hoe men over privacy denkt. Daarbij komt al snel dr. Soze (Denise Aznam) een ex-geliefde en student van de professor meekijken, om te zorgen dat het onderzoek goed verloopt. Het hele publiek doet mee met de quiz en antwoordt op het geprinte lijstje vragen met een ja of een nee. Deze gaan onderzocht worden. Ondertussen blijken de professor, dr. Soze en Gio andere motieven te hebben om mee te doen en zij zijn ook niet precies wie ze zegen te zijn.

Deze voorstelling zet je wel aan het denken over hoe je met je privé gegevens omgaat. Ook hoe derden dus met jouw gegevens omgaan. Als je niks te verbergen hebt, zoals dr. Soze steeds zegt, is er toch niets aan de hand? Maar waarom zou je inderdaad alles prijsgeven. Alhoewel het mij onrealistisch lijkt om niet meer online te zijn of internet te gebruiken zet Sell me your secret je wel aan het denken.

De acteurs speelden heel goed, vooral omdat ze vaak moesten improviseren. Het publiek bestond vooral uit een grote school en het was echt heel rumoerig en druk. Het was knap dat ze de voorstelling in goede banen konden leiden.

Het decor was een grote kast, waar uit lades soms dingen tevoorschijn kwamen. Ook deden ze filmopnames met poppetjes die de drie spelers moesten voorstellen.

Ik had wel het gevoel dat het einde wat gezocht was en ik begreep het ook niet. Het bleek achteraf om een echt gebeurde gebeurtenis te zijn, als ik dat van tevoren had geweten had ik het beter begrepen. (ik ga het hier niet verklappen natuurlijk…)

Sell me your secret is een boeiende, levendige en interactieve voorstelling waar jongeren en hun ouders samen naartoe kunnen gaan. Het zet je aan het denken en je hebt ook een leuke avond. Ik zou zeker deze aanraden. Ik geef de hele voorstelling een 9!


Sell me your secret is t/m 17 december te zien in Nederlandse theaters

Locatie:
Nederland

diverse locaties
Nederland

tip
een
vriend

Tip deze activiteit aan een vriend!

Recensie Sell me your secret door Eline (13)
Phile Deprez