Blote Voetenpad Doezumer- mieden

21-09-13
voor kinderen van 4-12 jaar

Het Blote voetenpad (4 km), of Blôde Fuottenpaad, is een heel bijzonder pad. Je mag er met blote voeten op lopen. Een pad waarlangs en waarop ook van alles te doen is. Een pad om te voelen, te ruiken, te horen en te zien. Een pad om te bungelen in een hangmat, te zweven tussen hemel en aarde, te mijmeren met je benen in het water.

Zoek een rustig plekje op en ga zitten. Wees stil en kijk eens om je heen. Wat zie je allemaal? Hoe voelt de grond? Hard of zacht, warm of koud, droog of nat, plat of hobbelig ? Ruik je ook iets? Voel je de wind ? En waar komt hij vandaan ? Wat beweegt er door de wind? Beweegt het water door de regen, de wind of is er stroming? Doe je ogen dicht en luister goed. Wat hoor je? Zijn het geluiden die door mensen worden gemaakt of door de natuur? Lijk eens om je heen, wat staat hier het langst en wat is het hoogst en wat het dikst?

Het blote voetenpad ligt in de Doezumermieden. Dat is een natuurgebied in het Westerkwartier, ten het zuidwesten van de provincie Groningen. Het ligt tussen de plaatsen Groningen en Drachten.

Tip: op de site van Staatsbosheer kan je spelletjes en opdrachten downloaden die je zelf kunt doen langs het pad!

Locatie:
Blote voetenpad Doezumermieden

Kaleweg
9865TC Opende


P-Plaats

tip
een
vriend

Tip deze activiteit aan een vriend!

Blote Voetenpad Doezumer- mieden