Cultuurbarbaartjeshttp://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/rss.xml.nl-NLGewoon held in Haarlem: 16-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/haarlem/december-2018/8,15jaar/theater/gewoon-held-15379#infoEen supernormaal superverhaal

Een energieke en kleurrijke voorstelling waarin vier superhelden de uitdagende missie aangaan om gewoon te zijn. Vliegend, springend en vallend met alle bravoure en verlegenheid die daarbij hoort.

Vier superhelden zijn er helemaal klaar mee. Voorgoed. Vanaf nu moet je zelf de wereld maar verbeteren. En aan al die torenhoge verwachtingen voldoen. De superhelden gooien hun heldenkostuums uit en schudden alle megakrachten en superskills van zich af. Weg met die hoge prestatielat! Deze vier willen alleen nog maar gewóón zijn. Gewone mensen, met normale krachten en normale gedachten. Dat je dan niet altijd de beste bent: heerlijk! Niet alles snapt: fantastisch! Niet alles kunt: super, man!

Maar deze overgang valt nog niet mee. Als dit viertal hun superheldendom laagje voor laagje afpelt, ontdekken ze waarom jezelf zijn zo moeilijk is. Niet meer sterk als staal zijn, is fijn. Maar een jampotje niet open krijgen, dat is toch een beetje gênant. En falen? Doodeng! Moet je een held zijn om geen held te zijn? Maar dan ben je dus toch een held?! Ingewikkeld, zelfs voor een gewone held.

Deze vier voorheen-superhelden gaan deze ‘mission impossible’ tóch aan, openhartig vertellend en ontdekkend. In GEWOON HELD beleef je een superavontuur vol herkenbare gedachten van deze fantastische vier.

Het Laagland brengt na JORIS & DE DRAKENTEMMERS (winnaar Zapp Theaterprijs) deze nieuwe heldenvoorstelling, in een regie van Lennart Monaster (Bezoek voor Beer, De Kleine Cowboy), voor alle helden van 8 tot 108.

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/haarlem/december-2018/8,15jaar/theater/gewoon-held-15379#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Alone@Home in Zoetermeer: 16-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/zoetermeer/december-2018/8,108jaar/theater/alonehome-15527#infoEen doldwaze winterkomedie voor de hele familie (voor iedereen van 8 tot 108 jaar)

Alone@Home is een avond vol avontuur, slapstick, live muziek en spektakel met huiveringwekkende en verrassende stunts uitgevoerd in een vernuftig decor. Een verrukkelijke avonturenkomedie met aanstekelijke live muziek voor de hele familie.

Twee kinderen – die elkaars bloed kunnen drinken – zijn alleen thuis, wanneer twee stuntelige beroepscriminelen (o.a. Martijn Fischer/Joep Onderdelinden) op slinkse wijze hun huis proberen binnen te dringen. Lukt het onze heldhaftige kinderen om de boeven te slim af te zijn met valstrikken en boobytraps? Een geräuschmacher (Eddie B. Wahr) schept op het toneel met huis-, tuin- en keukengerei een fantastisch geluidsdecor, ondersteund door live musici met heerlijke liedjes van Gouden Kalf winnaar Helge Slikker.

Alone@Home, met een knipoog naar de alom bekende film, is ook een voorstelling over pesten versus gepest worden en hoe ieder kind zijn eigen gevecht met onzekerheid kent. Een verhaal over vriendschap, kwetsbaarheid en vindingrijkheid; het gevaarlijkste winteruitje voor de hele familie dit theaterseizoen.

Iedere ouder die ooit weleens overwogen heeft zijn kind alleen thuis te laten, denkt daar na het zien van Alone@Home nog wel drie keer over na!

Alone@Home komt voort uit een samenwerking tussen Stadsschouwburg Utrecht, MATZER Theaterproducties en Bos Theaterproducties.

Madeleine Matzer tekent voor de regie, Lucas de Waard en Daan Windhorst (Watskeburt?! – de Musical, Marvellous) schrijven het script en de cast bestaat uit o.a. Martijn Fischer (Hij Gelooft In Mij, Onze Jongens) en Eddie B. Wahr (NUHR, Orkater).

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/zoetermeer/december-2018/8,108jaar/theater/alonehome-15527#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
De Jokkebrokker in Tiel: 16-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/tiel/december-2018/6,12jaar/theater/de-jokkebrokker-15443#infoDe jokkebrokker Karel Liegenie is een goochelaar. Maar de laatste tijd gaan zijn trucs steeds vaker ‘mis’. Balletjes en konijnen verdwijnen écht. Hij begint langzaam te geloven dat hij kan toveren. De circusbaas vindt h et fantastisch. Met zo’n artiest kan zij heel rijk worden. Maar de dochter van Liegenie wil dat haar vader haar de waarheid vertelt over hoe dat goochelen van hem werkt. Kan hij dat wel?

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/tiel/december-2018/6,12jaar/theater/de-jokkebrokker-15443#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Wakker Worden Kinderlezingen in NEMO! in Amsterdam: 16-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/amsterdam/december-2018/8,12jaar/museum,natuur/wakker-worden-kinderlezingen-in-nemo-5717#infoIn de Wakker Worden Kinderlezingen staan alledaagse vragen centraal. Als jouw kinderen zich ook voortdurend afvragen waarom en hoe de dingen om ons heen werken zoals ze werken én ze zijn tussen de 8 en 12 jaar oud, dan zijn de maandelijkse lezingen op zondag om 11.00 en 13.00 uur bij NEMO de plek om te zijn.

Aanmelden en kosten

Aanmelden: voor iedere lezing vanaf de maandag na de voorgaande lezing. Aanmelden bij voorkeur via het aanmeldformulier op www.kinderlezingen.nl (tot vrijdagmiddag 16.00 uur).

Kosten: € 5 (met korting € 2,50) per losse lezing. Gratis bij een toegangskaart voor NEMO. Maar let op: wel altijd inschrijven via: www.e-nemo.nl.

Klik hier voor een overzicht van de lezingen en thema's

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/amsterdam/december-2018/8,12jaar/museum,natuur/wakker-worden-kinderlezingen-in-nemo-5717#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Het bos draaft door in Purmerend: 16-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/purmerend/december-2018/6,10jaar/theater/het-bos-draaft-door-15403#infoMuzikale familievoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar

Presentator Twan nodigt in zijn populaire talkshow Het Bos Draaft Door elke dag een aantal prominente dieren uit. Samen zoeken ze naar oplossingen voor hedendaagse problemen.

Wij mensen, zoals jij en ik, weten niet meer zo goed hoe het moet. We rennen als een kip zonder kop alle kanten op. Maar welke kant moeten we echt op? Hoe gaan we met elkaar om? Wat kunnen wij mensen leren van het volgzame gedrag van Wolf het schaap?

Deze gevarieerde muzikale voorstelling begint in de studio, maar al snel komen we terecht in het hoofd van Twan en zien we hoe complex de mens eigenlijk in elkaar zit. Vlijmscherpe grappen maken vliegensvlug plaats voor poëzie, beeldende pareltjes uit het wonderlijke dierenrijk en het vaak onzichtbare rijk van de fantasie. Herkenbare en lastige vraagstukken worden aangepakt, zoals ‘hoe creëer je geluk?’ Maar ook ‘gaat een kat na zijn zesde leven nog steeds zo nonchalant om met het verkeer?’ Kom erachter hoe fantasie de oplossing is voor je problemen en dilemma’s.Schaterlach en slik een traantje weg bij Het bos draaft doorrrrrr! Aan tafel!

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/purmerend/december-2018/6,10jaar/theater/het-bos-draaft-door-15403#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Het Boompje in Dordrecht: 16-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/dordrecht/december-2018/3,7jaar/theater/het-boompje-15232#infoMuziektheater door Alle hoeken van de kamermuziek. Het kleine boompje is niet gelukkig, want het heeft geen zachte groene blaadjes, maar harde, stekelige naaldjes. En hij wil graag net zo mooi zijn als de andere bomen. Uiteindelijk gaat zijn wens in vervulling, maar anders dan hij had gedacht… Het Boompje is een ontroerende en intieme mini-opera naar het boek van Loek Koopmans.

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/dordrecht/december-2018/3,7jaar/theater/het-boompje-15232#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
De vrekking Of: hoe overleef ik mijn rijke moeder in Zwolle: 16-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/zwolle/december-2018/8,12jaar/theater/de-vrekking-of-hoe-overleef-ik-mijn-rijke-moeder-15341#infoEen hilarische familiekomedie over een schaamteloze familie met te veel geld en te weinig realiteitsbesef. Een visueel spektakel voor iedereen die er weleens van droomt heel erg rijk te zijn!

Onder strakke regie van moeder en haar personal assistent leidt deze modern family met zoon, dochter en life coach een uitzinnig leven. Moeders mode-imperium lijkt een onuitputtelijke bron van geld voor haar kinderen die zich tot brutale en inhalige mormels hebben ontwikkeld. Als ze zich realiseert dat iedereen van haar profiteert gooit ze de kluis dicht. Niemand wil tenslotte een levende creditcard zijn. Ondertussen leven haar kinderen zich uit in geheimen, stiekeme verlangens en foute vriendjes. De gezinschaos is compleet.

In een supermateriële wereld waarin kinderen bijna vanzelfsprekend opgroeien met de nieuwste gadgets, dure merkkleding en funny trips is het voor ouders lastig grenzen te stellen. Families als de Trumps en Kardashians geven het idee dat rijkdom onuitputtelijk is. Als liefde wordt uitgedrukt in geld, dan wil je er toch zoveel mogelijk van hebben?

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/zwolle/december-2018/8,12jaar/theater/de-vrekking-of-hoe-overleef-ik-mijn-rijke-moeder-15341#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
In de kelder staat een huis in Utrecht: 16-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/utrecht/december-2018/2,5jaar/theater/in-de-kelder-staat-een-huis-15456#infoMet fantasie ben je nooit alleen

De muis woont in de kelder van een gigantisch huis. Alleen en helemaal tevreden leeft ze in de warme kelder daar beneden. Daar beleeft ze honderd en één bijzondere avonturen maar altijd binnen dezelfde vier muren.

Alles is waar, Alles is echt gebeurd. Alles is honderdmiljoen procent klinkklare fantasie Want ik ben wie ik ben en ik zie wat ik zie.

In de kelder staat een huis is een beeldende voorstelling voor iedereen vanaf 2 jaar. Een avontuurlijke muis droomt in haar kelder weg over wie er allemaal in de theepot woont en giechelt om de schaduw van haar eigen staart. Een voorstelling over je fantasie de vrije loop laten en het vormen van een nieuwe werkelijkheid. Omdat je met je eigen fantasie nooit alleen hoeft te zijn.

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/utrecht/december-2018/2,5jaar/theater/in-de-kelder-staat-een-huis-15456#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Goden van Egypte in Leiden: 12-10-18 t/m 31-03-19http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/leiden/oktober-2018/5,99jaar/museum/goden-van-egypte-15240#infoIn de tentoonstelling 'Goden van Egypte' kun je deze mystieke wereld in het Rijksmuseum van Oudheden zelf verkennen. Met de 'Grote Goden Quiz' audiotour neemt quizmaster Osiris je mee op ontdekkingstocht langs de Egyptische hemel en aarde tot in de onderwereld. Daar geeft hij alle geheimen van het godenrijk prijs.

Ook zijn er spannende familierondleidingen om Egyptische goden te leren kennen. Tijdens de schoolvakanties kun je ook hiërogliefen schrijven, piramides bouwen met lego en amuletten knutselen.

Meer info www.rmo.nl/godenvanegyptekinderen

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/leiden/oktober-2018/5,99jaar/museum/goden-van-egypte-15240#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Amsterdam Museum: Terug in de tijd in het Kleine Weeshuis! in Amsterdam: 01-07 t/m 31-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/amsterdam/juli-2018/5,12jaar/actief,monumenten,museum/amsterdam-museum-terug-in-de-tijd-in-het-kleine-weeshuis-2288#infoIn het hartje van de stad ligt Het Kleine Weeshuis. Een weeshuis waar meer dan 900 kinderen wonen. Stap door de weeshuispoorten en waan je in een andere wereld. Een wereld waar je met z’n vieren uit één bord eet, leert schrijven met een ganzenveer en je in de stal een koe melkt. Je ontmoet weesjongen Jurriaan, maar ook Muus de Muis en andere dieren. Het Kleine Weeshuis vind je in het Amsterdam Museum, waar vier eeuwen lang het Amsterdamse Burgerweeshuis was gevestigd. 

Kinderen beleven Het Kleine Weeshuis met al hun zintuigen. Het is geen gewone museumpresentatie; voorwerpen fluisteren en bezoekertjes moeten zich verstoppen om niet gezien te worden door de bewoners. Schoonschrijven, koeien melken, met z’n vieren uit een bord eten: er is van alles te doen. Kom met het hele gezin naar deze nieuwe attractie en ga mee terug in de tijd.

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/amsterdam/juli-2018/5,12jaar/actief,monumenten,museum/amsterdam-museum-terug-in-de-tijd-in-het-kleine-weeshuis-2288#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Ticket naar de toekomst in Rotterdam: 25-03 t/m 26-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/rotterdam/maart-2018/7,12jaar/actief,museum/ticket-naar-de-toekomst-15213#infoIn Ticket to de Toekomst kun je zomaar kunstenaars tegenkomen die in de tentoonstelling die aan het werk zijn. Chantal van Heeswijk, Menno Hiele, Hillegon Brunt en kunstenaarscollectief KAMP HORST hebben allemaal een werkplek en zijn op verschillende momenten aanwezig. Ook als ze er niet zijn kun je de werkplekken bezoeken en de kunstenaars helpen. Kijk op de website van Villa Zebra om te zien wanneer welke kunstenaar aanwezig is. Naast de kunstenaars in huis is er in Ticket to de Toekomst werk te zien van Stefan Gross, Folkert de Jong, Floris Kaayk, Sjoerd Knibbeler, Onno Poiesz en Helmut Smits.

Tijdens je reis denk je na over de toekomst en verbeeld je wat volgens jou een ideale toekomst zou kunnen zijn.

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/rotterdam/maart-2018/7,12jaar/actief,museum/ticket-naar-de-toekomst-15213#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
DNA Familietour Amsterdam Museum in Amsterdam: 30-01 t/m 30-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/amsterdam/januari-2018/5,99jaar/actief,museum/dna-familietour-amsterdam-museum-13149#infoSpeciaal voor kinderen en hun ouders of opa’s en oma’s is er de ‘Amsterdam DNA familietour’. Deze tour is leuk, leerzaam, niet te lang en helemaal gratis.

In minder dan een uur lees, hoor en proef je wat Amsterdam tot Amsterdam heeft gemaakt. De eerste bewoners, de heipalen, de grachten, de haven, de Gouden Eeuw, Ajax, coffeeshops, de Wallen, - alles komt op een levendige en toegankelijke manier voorbij.

Amsterdam DNA is de ideale manier om de stad en bewoners beter te leren kennen. De familietour is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en beschikbaar in het Nederlands en Engels.

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/amsterdam/januari-2018/5,99jaar/actief,museum/dna-familietour-amsterdam-museum-13149#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Rondleidingen Artis in Amsterdam: 14-01 t/m 30-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/amsterdam/januari-2018/0,12jaar/actief,natuur/rondleidingen-artis-2080#infoWandel met de rondleider door het park en luister naar de verhalen over ARTIS. Achter elk monument en kunstwerk zit een eigen geschiedenis. Een rondleiding door ARTIS is noot hetzelfde: er zijn altijd andere planten in bloei, dieren geboren of vernieuwingen aan het park.

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/amsterdam/januari-2018/0,12jaar/actief,natuur/rondleidingen-artis-2080#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Kinderboeken Museum: Help Papiria en versla inkvraat! in Den Haag: 03-07-17 t/m 31-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/den-haag/juli-2017/7,12jaar/kunst,museum/kinderboeken-museum-help-papiria-en-versla-inkvraat-625#infoHelp jij Inktvraat te verslaan in het Kinderboekenmuseum in Den Haag? Uiteraard krijg je hulp van bekenden als Dolfje Weerwolfje, Minoes en Pippi Langkous.

Ga gewapend met je fantasie en een Slurper op avontuur in een literair luilekkerland dat Papiria heet. Dolend door onder meer het Diepe Denkersdal en de Dwarse Donderstenenravijn ontmoet je schrijvers, tekenaars én verhaalfiguren. Speel de leukste spellen en droom in de leesweide weg met een van je lievelingsboeken. In Papiria is alles mogelijk.

Iedereen die de tentoonstelling Papiria bezoekt, kan in een workshop ook zelf verhalen maken. Maak een verhaal, een strip, een rap: alles mag. Zo groeit de verzameling verhalen die Papiria zo hard nodig heeft om Inktvraat te verslaan.

Red jij Papiria?

De tentoonstelling Papiria is geschikt voor kinderen van 7 t/m 13 jaar.

Papiria bevindt zich nog in de testperiode. Daarom kan het zijn dat bepaalde onderdelen het tijdelijk niet doen of dat ze uitvallen. Het Kinderboekenmuseum doet er alles aan dit zo spoedig mogelijk op te lossen en verexcuseert zich voor het ongemak.

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/den-haag/juli-2017/7,12jaar/kunst,museum/kinderboeken-museum-help-papiria-en-versla-inkvraat-625#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
audiotour voor kinderen Huygens- museum in Voorburg: 01-07-17 t/m 31-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/voorburg/juli-2017/8,11jaar/museum/audiotour-voor-kinderen-huygens-museum-1085#infoHet verhaal van Constantijn en Hofwijck is nu te beleven met de audiotour. De tour is ook in het Engels beschikbaar. Kinderen van 8 t/m 11 jaar kunnen met Hofwijck kennismaken door een speciaal voor hen bestemde audiotour.

In deze audiotour nemen Constantia de Wilhem, het 12 jarige nichtje van Huygens in 1645 en Boaz, het zoontje van de beheerder van Hofwijck in 2005, je mee door het Hofwijck van toen en nu in een wandeling door huis en tuin. Er is veel veranderd, maar de bedoelingen die Constantijn Huygens met zijn buitenplaats had: een paradijs naar Gods beeld, zijn gebleven.

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/voorburg/juli-2017/8,11jaar/museum/audiotour-voor-kinderen-huygens-museum-1085#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Polderen! in Lelystad: 30-04-17 t/m 30-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/lelystad/april-2017/8,12jaar/bibliotheek,monumenten,museum,natuur/polderen-1182#infoHet Zuiderzeeproject is het meest bekende inpolderingproject ter wereld. Onder leiding van ir. Cornelis Lely werd de onstuimige Zuiderzee getemd. Het land werd gewonnen uit het water. De afsluitdijk gaf veiligheid, het nieuwe land ontelbare mogelijkheden. Hoe kwamen de plannen voor inpoldering tot stand, wie waren de voor- en tegenstanders, hoe werd de inrichting ter hand genomen, wie mochten er gaan wonen, en hoe heeft de samenleving zich verder ontwikkeld?

Deze en andere vragen worden beantwoord in de vaste tentoonstelling Polderen! Verleden en toekomst van het Zuiderzeeproject.
Polderen!
is een moderne, multimediale tentoonstelling voor jong en oud. Het vertelt de geschiedenis, de feiten en de verhalen. Maar Polderen! kijkt ook verder, naar het heden en de toekomst. En het geeft de bezoekers de mogelijkheid zelf hun mening over de ontwikkelingen in het Zuiderzeegebied en Flevoland te geven.

Kijk op YouTube voor een video over deze tentoonstelling.

 

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/lelystad/april-2017/8,12jaar/bibliotheek,monumenten,museum,natuur/polderen-1182#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Audiotour voor kleine en grotere kinderen Paleis op de Dam in Amsterdam: 18-02-17 t/m 18-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/amsterdam/februari-2017/6,12jaar/actief,museum/audiotour-voor-kleine-en-grotere-kinderen-paleis-op-de-dam-4745#infoHet Koninklijk Paleis Amsterdam heeft mobiele gidsen voor zowel volwassenen als kinderen. Deze zijn gratis verkrijgbaar voor alle bezoekers.

Lees hier de recensies over de audiotour van Lisanne, Joost, Nynke, Elaine en Marlous

Prins Louis, zoon van Koning Lodewijk Napoleon, neemt de jongste kinderen mee op pad (6 t/m 8 jaar). Niet in levende lijve, maar met zijn stem. Hij neemt de kinderen mee op een spannende tocht door het Paleis. Tijdens de rondleiding stelt de Prins vragen, de antwoorden kunnen gegeven door middel van stickers op een gouden medaille.

 Jacobs avontuur is een spannend mysterie dat zich afspeelt in de Gouden Eeuw (9 t/m 12 jaar). Het verhaal is speciaal voor het Paleis geschreven door de bekende kinderboekenschrijver Simon van der Geest (winnaar Gouden Griffel 2013). Het laat de kinderen op een speelse manier kennis maken met de ontstaansgeschiedenis van het bijzondere gebouw.

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/amsterdam/februari-2017/6,12jaar/actief,museum/audiotour-voor-kleine-en-grotere-kinderen-paleis-op-de-dam-4745#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Audiotour met Nienke naar het oude Griekenland in Leiden: 01-01-17 t/m 31-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/leiden/januari-2017/4,9jaar/museum/audiotour-met-nienke-naar-het-oude-griekenland-5603#infoOntdek de Griekse wereld van tweeduizend jaar geleden, samen met tv-presentatrice Nienke de La Rive Box. Als je deze audiotour doet, maak je kennis met de Griekse goden en luister je naar spannende verhalen over helden en mythische wezens.

De spannende wereld van de Grieken

Sommige ideeën en uitvindingen van de oude Grieken kun je nog steeds tegenkomen. Denk maar aan ziekenhuizen, de Olympische Spelen en de manier waarop onze samenleving is georganiseerd: democratie. De bijzondere wereld van de Grieken is nog steeds springlevend en Nienke vertelt je er alles over in het museum.

  • De audiotour is verkrijgbaar aan de kassa voor €2
  • De audiotour duurt ongeveer 50 minuten
  • Geschikt voor kinderen van 7 t/m 12 jaar
]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/leiden/januari-2017/4,9jaar/museum/audiotour-met-nienke-naar-het-oude-griekenland-5603#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
De Lorentz Formule in Haarlem: 18 t/m 18-05-20http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/haarlem/mei-2017/0,99jaar/theater,muziek/de-lorentz-formule-14833#infoMet de theatrale tour De Lorentz Formule gaan bezoekers in het Lorentz Lab terug in de tijd; naar de periode 1909-1928 toen Nobelprijswinnaar Hendrik Antoon Lorentz in Teylers Museum zijn eigen bloeiende laboratorium had. En zelfs nog verder terug, naar de 18e eeuw toen Teylers topstuk De Grote Elektriseermachine in Haarlem werd geïnstalleerd, waar vonken van wel zestig centimeter konden afspatten. De machine trok bewonderaars van over de hele wereld, onder wie de Franse keizer Napoleon.

De Lorentz Formule biedt een spectaculaire belevenis die exclusief in het Lorentz Lab te ervaren is. Theatermaker Rieks Swarte verdiepte zich in het leven van de onkreukbare geleerde en vatte het leven van Lorentz in een bijzondere theatrale formule.

duur: 50 minuten Het Lorentz Lab is alleen te bezoeken door deel te nemen aan De Lorentz Formule.

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/haarlem/mei-2017/0,99jaar/theater,muziek/de-lorentz-formule-14833#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Bijbels Museum: Feest! In de stad in Amsterdam: 23 t/m 31-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/amsterdam/december-2014/6,12jaar/museum/bijbels-museum-feest-in-de-stad-12729#infoWaarom ben ik vrij met Kerst, Pasen en Pinksteren? Wat wordt er dan gevierd? Welke feestdagen zijn er nog meer in mijn stad?

De antwoorden op deze en nog vele andere vragen zijn te vinden in de tentoonstelling 'Feest! In de stad'. In het museum ontdekken kinderen en volwassenen samen de betekenis van christelijke feestdagen en hoe deze gevierd worden. Maar er is meer. Er zijn bijzondere voorwerpen te zien en verhalen te horen. En kinderen uit de stad vertellen welke feesten zij vieren en wat deze voor hen betekenen. Kom ook!

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/amsterdam/december-2014/6,12jaar/museum/bijbels-museum-feest-in-de-stad-12729#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Hunebed Centrum in Borger: 19-03-14 t/m 31-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/borger/maart-2014/4,12jaar/actief,monumenten,museum/hunebed-centrum-667#infoLoop rond in een nagebouwde hunebed en verplaats een groe kei. Misschien kan je zelf een Hunebed bouwen?

Voor kinderen van 4 t/m 10 jaar is er "De wereld van Oek." Oek is een jongentje van 6 jaar in de prehistorie.  Er zijn vier boeken en een kinderwandelroute aan gekoppeld.

Wandel ook door de prehistorie in het oertijdopark en ontdek de grootste hunebed, niet ver van het centrum.

De geopark-expositie richt zich special op de ijstijd, deze is zeker een bezoek waard.

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/borger/maart-2014/4,12jaar/actief,monumenten,museum/hunebed-centrum-667#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Romeinen-speurspel met Jacques Vriens’ meester Jaap in Leiden: 08-09-13 t/m 31-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/leiden/september-2013/7,12jaar/museum/romeinen-speurspel-met-jacques-vriens-meester-jaap-9930#infoHet Rijksmuseum van Oudheden heeft iets nieuws voor kinderen: een speurspel over de Romeinse afdeling met meester Jaap, de hoofdpersoon uit het gelijknamige boek van Jacques Vriens. Hij neemt de kinderen mee langs zwaarden, keizers en munten.

Een verhaal van meester Jaap, een spelbord en speelkaarten bepalen de opdrachten en route door het museum.

Het spel bestaat uit een spelbord, tien kaarten met vragen over de Romeinen en een verhaal van meester Jaap. Door een Romeinse munt op het speelbord te gooien, kom je te weten waar in het museum je een opdracht kunt doen. Bij het spel hoort ook een prijsvraag, met elke maand een prijs. Het spel is geschikt voor kinderen van zeven tot twaalf jaar. Het spel is voor € 2,95 te koop bij de kassa van het museum.

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/leiden/september-2013/7,12jaar/museum/romeinen-speurspel-met-jacques-vriens-meester-jaap-9930#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Audiotour voor kinderen over Egyptenaren in Leiden: 05-02-12 t/m 31-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/leiden/februari-2012/8,12jaar/museum/audiotour-voor-kinderen-over-egyptenaren-1934#infoOntdek het oude Egypte in het Rijksmuseum van Oudheden met een audiotour speciaal voor kinderen gemaakt. Presentator Klaas van Kruistum leidt alle fans van mummies, piramides en Egyptische farao's met een spannende zoektocht door het museum.

De tour is te huren bij de balie van het museum.

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/leiden/februari-2012/8,12jaar/museum/audiotour-voor-kinderen-over-egyptenaren-1934#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Sneeuwwitje de Musical in Zoetermeer: 04-01-15 t/m 01-11-81http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/zoetermeer/januari-2015/4,8jaar/theater/sneeuwwitje-de-musical-12071#infoDe mooie prinses Sneeuwwitje woont sinds de dood van haar ouders bij haar tante, de ijdele koningin die er alles aan doet om de mooiste van het land te zijn. Elke dag vraagt de koningin haar betoverde spiegel wie de mooiste van het land is. Op een dag antwoord de spiegel dat niet langer de koningin zelf, maar prinses Sneeuwwitje de mooiste van het land is! Woedend beveelt de koningin haar jager om Sneeuwwitje mee te nemen naar het bos en ervoor te zorgen dat niemand haar ooit nog zal zien. Eenzaam en alleen wordt Sneeuwwitje in het bos achtergelaten, wat zou er nu met haar gaan gebeuren? En zouden de bewoners van dat kleine huisje in het bos haar misschien kunnen helpen?

Kom verkleed!

Maar wie is nu eigenlijk de mooiste van het hele land? Kom verkleed naar het theater en doe mee aan de Sprookjesmodeshow. Je maakt dan ook nog eens kans op mooie prijzen. Na afloop van de voorstelling ontmoet je alle acteurs uit de voorstelling in het echt, tijdens een uitgebreide Meet & Greet en kun je nog even swingen tijdens het Prinsen en Prinsessenbal.

Maud Mulder speelt de mooie prinses Sneeuwwitje en de rol van stoere jager zal worden vertolkt door Geert Hoes.

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/zoetermeer/januari-2015/4,8jaar/theater/sneeuwwitje-de-musical-12071#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
In het hol van de leeuw in Leeuwarden: 18-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/leeuwarden/december-2018/14,18jaar/theater/in-het-hol-van-de-leeuw-15486#infoDe geest is een formidabele gevangenis waaruit we ons alleen zelf kunnen bevrijden. In het hol van de leeuw gaat over hokjesgeest en de verwachtingen tussen vaders en zoons. Een confronterende muziektheatervoorstelling met rap en scherpe humor. Gespeeld door vier acteurs/musici, met multitalent Yannick Jozefzoon in de hoofdrol. In een gevangeniscel zit een intelligente jongen in gevecht met zichzelf. Na een confrontatie met zijn vader escaleert de boel. Hoe kan het dat zijn leven deze koers heeft genomen? Wiens schuld is het? Waarom is zijn vader er niet voor hem? Makers Saman Amini en Nima Mohaghegh zetten hun unieke theater- en filmtaal in om jonge mensen bewust te maken van hun eigen labels en de kracht om deze labels te veranderen.

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/leeuwarden/december-2018/14,18jaar/theater/in-het-hol-van-de-leeuw-15486#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Alone@Home in Utrecht: 19-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/utrecht/december-2018/8,108jaar/theater/alonehome-15528#infoEen doldwaze winterkomedie voor de hele familie (voor iedereen van 8 tot 108 jaar)

Alone@Home is een avond vol avontuur, slapstick, live muziek en spektakel met huiveringwekkende en verrassende stunts uitgevoerd in een vernuftig decor. Een verrukkelijke avonturenkomedie met aanstekelijke live muziek voor de hele familie.

Twee kinderen – die elkaars bloed kunnen drinken – zijn alleen thuis, wanneer twee stuntelige beroepscriminelen (o.a. Martijn Fischer/Joep Onderdelinden) op slinkse wijze hun huis proberen binnen te dringen. Lukt het onze heldhaftige kinderen om de boeven te slim af te zijn met valstrikken en boobytraps? Een geräuschmacher (Eddie B. Wahr) schept op het toneel met huis-, tuin- en keukengerei een fantastisch geluidsdecor, ondersteund door live musici met heerlijke liedjes van Gouden Kalf winnaar Helge Slikker.

Alone@Home, met een knipoog naar de alom bekende film, is ook een voorstelling over pesten versus gepest worden en hoe ieder kind zijn eigen gevecht met onzekerheid kent. Een verhaal over vriendschap, kwetsbaarheid en vindingrijkheid; het gevaarlijkste winteruitje voor de hele familie dit theaterseizoen.

Iedere ouder die ooit weleens overwogen heeft zijn kind alleen thuis te laten, denkt daar na het zien van Alone@Home nog wel drie keer over na!

Alone@Home komt voort uit een samenwerking tussen Stadsschouwburg Utrecht, MATZER Theaterproducties en Bos Theaterproducties.

Madeleine Matzer tekent voor de regie, Lucas de Waard en Daan Windhorst (Watskeburt?! – de Musical, Marvellous) schrijven het script en de cast bestaat uit o.a. Martijn Fischer (Hij Gelooft In Mij, Onze Jongens) en Eddie B. Wahr (NUHR, Orkater).

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/utrecht/december-2018/8,108jaar/theater/alonehome-15528#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Scrooge in Haarlem: 19 t/m 21-12-19http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/haarlem/december-2018/7,100jaar/theater/scrooge-7880#infoScrooge is terug! Deze Haarlemse kersttraditie biedt dit jaar Dickens met een twist. Een bonte voorstelling voor jong (8+) en oud, vol muziek, humor en een bijzondere vormgeving.

Stadsschouwburg Haarlem staat de hele kerstvakantie in het teken van de nieuwe Scrooge-voorstelling. Het beroemde verhaal van Charles Dickens over de vrek Scrooge, zijn overleden compagnon Marley, zijn trouwe kantoorbediende Bob Cratchit en de drie geesten wordt dit keer op zijn kop gezet door de acteurs van de Haarlemse Toneelgroep Het Volk en zo’n dertig andere spelers, musici en dansers, waaronder veel kinderen.

De tekst is onder handen genomen door de succesvolle toneelschrijver Don Duyns (‘Woef Side Story’ en ‘Snorro’), de regie is in handen van Javier Lopéz Piñón.

Tickets koop je hier

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/haarlem/december-2018/7,100jaar/theater/scrooge-7880#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Alone@Home in Utrecht: 20-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/utrecht/december-2018/8,108jaar/theater/alonehome-15529#infoEen doldwaze winterkomedie voor de hele familie (voor iedereen van 8 tot 108 jaar)

Alone@Home is een avond vol avontuur, slapstick, live muziek en spektakel met huiveringwekkende en verrassende stunts uitgevoerd in een vernuftig decor. Een verrukkelijke avonturenkomedie met aanstekelijke live muziek voor de hele familie.

Twee kinderen – die elkaars bloed kunnen drinken – zijn alleen thuis, wanneer twee stuntelige beroepscriminelen (o.a. Martijn Fischer/Joep Onderdelinden) op slinkse wijze hun huis proberen binnen te dringen. Lukt het onze heldhaftige kinderen om de boeven te slim af te zijn met valstrikken en boobytraps? Een geräuschmacher (Eddie B. Wahr) schept op het toneel met huis-, tuin- en keukengerei een fantastisch geluidsdecor, ondersteund door live musici met heerlijke liedjes van Gouden Kalf winnaar Helge Slikker.

Alone@Home, met een knipoog naar de alom bekende film, is ook een voorstelling over pesten versus gepest worden en hoe ieder kind zijn eigen gevecht met onzekerheid kent. Een verhaal over vriendschap, kwetsbaarheid en vindingrijkheid; het gevaarlijkste winteruitje voor de hele familie dit theaterseizoen.

Iedere ouder die ooit weleens overwogen heeft zijn kind alleen thuis te laten, denkt daar na het zien van Alone@Home nog wel drie keer over na!

Alone@Home komt voort uit een samenwerking tussen Stadsschouwburg Utrecht, MATZER Theaterproducties en Bos Theaterproducties.

Madeleine Matzer tekent voor de regie, Lucas de Waard en Daan Windhorst (Watskeburt?! – de Musical, Marvellous) schrijven het script en de cast bestaat uit o.a. Martijn Fischer (Hij Gelooft In Mij, Onze Jongens) en Eddie B. Wahr (NUHR, Orkater).

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/utrecht/december-2018/8,108jaar/theater/alonehome-15529#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Kerstconcert in Den Haag: 20-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/den-haag/december-2018/0,6jaar/muziek/kerstconcert-15583#infoHoudt jouw kind ook zo van muziek? Dan kunnen jullie naar een echt kerstconcert voor de allerkleinsten in Theater In de Steeg! Donderdag 20 december speelt Krulmuziek vrolijke klassieke kerstconcerten voor baby's, dreumesen en peuters. Met live muziek van professionele muzikanten: van kiekeboemuziek tot meezingen en swingen. Het is een speels mee-doe concert met rinkelende belletjes in kerstsferen.

Na het concert is er een Meet&Greet waar kinderen zelf op een echte viool mogen spelen.

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/den-haag/december-2018/0,6jaar/muziek/kerstconcert-15583#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Alone@Home in Utrecht: 21-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/utrecht/december-2018/8,108jaar/theater/alonehome-15530#infoEen doldwaze winterkomedie voor de hele familie (voor iedereen van 8 tot 108 jaar)

Alone@Home is een avond vol avontuur, slapstick, live muziek en spektakel met huiveringwekkende en verrassende stunts uitgevoerd in een vernuftig decor. Een verrukkelijke avonturenkomedie met aanstekelijke live muziek voor de hele familie.

Twee kinderen – die elkaars bloed kunnen drinken – zijn alleen thuis, wanneer twee stuntelige beroepscriminelen (o.a. Martijn Fischer/Joep Onderdelinden) op slinkse wijze hun huis proberen binnen te dringen. Lukt het onze heldhaftige kinderen om de boeven te slim af te zijn met valstrikken en boobytraps? Een geräuschmacher (Eddie B. Wahr) schept op het toneel met huis-, tuin- en keukengerei een fantastisch geluidsdecor, ondersteund door live musici met heerlijke liedjes van Gouden Kalf winnaar Helge Slikker.

Alone@Home, met een knipoog naar de alom bekende film, is ook een voorstelling over pesten versus gepest worden en hoe ieder kind zijn eigen gevecht met onzekerheid kent. Een verhaal over vriendschap, kwetsbaarheid en vindingrijkheid; het gevaarlijkste winteruitje voor de hele familie dit theaterseizoen.

Iedere ouder die ooit weleens overwogen heeft zijn kind alleen thuis te laten, denkt daar na het zien van Alone@Home nog wel drie keer over na!

Alone@Home komt voort uit een samenwerking tussen Stadsschouwburg Utrecht, MATZER Theaterproducties en Bos Theaterproducties.

Madeleine Matzer tekent voor de regie, Lucas de Waard en Daan Windhorst (Watskeburt?! – de Musical, Marvellous) schrijven het script en de cast bestaat uit o.a. Martijn Fischer (Hij Gelooft In Mij, Onze Jongens) en Eddie B. Wahr (NUHR, Orkater).

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/utrecht/december-2018/8,108jaar/theater/alonehome-15530#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Kerstconcert in Tilburg: 21-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/tilburg/december-2018/0,6jaar/muziek/kerstconcert-15584#infoHoudt jouw kind ook zo van muziek? Dan kunnen jullie naar een echt kerstconcert voor de allerkleinsten in Theater In de Steeg! Donderdag 20 december speelt Krulmuziek vrolijke klassieke kerstconcerten voor baby's, dreumesen en peuters. Met live muziek van professionele muzikanten: van kiekeboemuziek tot meezingen en swingen. Het is een speels mee-doe concert met rinkelende belletjes in kerstsferen.

Na het concert is er een Meet&Greet waar kinderen zelf op een echte viool mogen spelen.

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/tilburg/december-2018/0,6jaar/muziek/kerstconcert-15584#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
De vrekking Of: hoe overleef ik mijn rijke moeder in Breda: 21-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/breda/december-2018/8,12jaar/theater/de-vrekking-of-hoe-overleef-ik-mijn-rijke-moeder-15342#infoEen hilarische familiekomedie over een schaamteloze familie met te veel geld en te weinig realiteitsbesef. Een visueel spektakel voor iedereen die er weleens van droomt heel erg rijk te zijn!

Onder strakke regie van moeder en haar personal assistent leidt deze modern family met zoon, dochter en life coach een uitzinnig leven. Moeders mode-imperium lijkt een onuitputtelijke bron van geld voor haar kinderen die zich tot brutale en inhalige mormels hebben ontwikkeld. Als ze zich realiseert dat iedereen van haar profiteert gooit ze de kluis dicht. Niemand wil tenslotte een levende creditcard zijn. Ondertussen leven haar kinderen zich uit in geheimen, stiekeme verlangens en foute vriendjes. De gezinschaos is compleet.

In een supermateriële wereld waarin kinderen bijna vanzelfsprekend opgroeien met de nieuwste gadgets, dure merkkleding en funny trips is het voor ouders lastig grenzen te stellen. Families als de Trumps en Kardashians geven het idee dat rijkdom onuitputtelijk is. Als liefde wordt uitgedrukt in geld, dan wil je er toch zoveel mogelijk van hebben?

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/breda/december-2018/8,12jaar/theater/de-vrekking-of-hoe-overleef-ik-mijn-rijke-moeder-15342#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
In het hol van de leeuw in Hellevoetsluis: 30-11 t/m 30-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/hellevoetsluis/november-2018/14,18jaar/theater/in-het-hol-van-de-leeuw-15481#infoDe geest is een formidabele gevangenis waaruit we ons alleen zelf kunnen bevrijden. In het hol van de leeuw gaat over hokjesgeest en de verwachtingen tussen vaders en zoons. Een confronterende muziektheatervoorstelling met rap en scherpe humor. Gespeeld door vier acteurs/musici, met multitalent Yannick Jozefzoon in de hoofdrol. In een gevangeniscel zit een intelligente jongen in gevecht met zichzelf. Na een confrontatie met zijn vader escaleert de boel. Hoe kan het dat zijn leven deze koers heeft genomen? Wiens schuld is het? Waarom is zijn vader er niet voor hem? Makers Saman Amini en Nima Mohaghegh zetten hun unieke theater- en filmtaal in om jonge mensen bewust te maken van hun eigen labels en de kracht om deze labels te veranderen.

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/hellevoetsluis/november-2018/14,18jaar/theater/in-het-hol-van-de-leeuw-15481#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
De Jokkebrokker in Rotterdam: 22-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/rotterdam/december-2018/6,12jaar/theater/de-jokkebrokker-15444#infoDe jokkebrokker Karel Liegenie is een goochelaar. Maar de laatste tijd gaan zijn trucs steeds vaker ‘mis’. Balletjes en konijnen verdwijnen écht. Hij begint langzaam te geloven dat hij kan toveren. De circusbaas vindt h et fantastisch. Met zo’n artiest kan zij heel rijk worden. Maar de dochter van Liegenie wil dat haar vader haar de waarheid vertelt over hoe dat goochelen van hem werkt. Kan hij dat wel?

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/rotterdam/december-2018/6,12jaar/theater/de-jokkebrokker-15444#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Alone@Home in Utrecht: 22-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/utrecht/december-2018/8,108jaar/theater/alonehome-15531#infoEen doldwaze winterkomedie voor de hele familie (voor iedereen van 8 tot 108 jaar)

Alone@Home is een avond vol avontuur, slapstick, live muziek en spektakel met huiveringwekkende en verrassende stunts uitgevoerd in een vernuftig decor. Een verrukkelijke avonturenkomedie met aanstekelijke live muziek voor de hele familie.

Twee kinderen – die elkaars bloed kunnen drinken – zijn alleen thuis, wanneer twee stuntelige beroepscriminelen (o.a. Martijn Fischer/Joep Onderdelinden) op slinkse wijze hun huis proberen binnen te dringen. Lukt het onze heldhaftige kinderen om de boeven te slim af te zijn met valstrikken en boobytraps? Een geräuschmacher (Eddie B. Wahr) schept op het toneel met huis-, tuin- en keukengerei een fantastisch geluidsdecor, ondersteund door live musici met heerlijke liedjes van Gouden Kalf winnaar Helge Slikker.

Alone@Home, met een knipoog naar de alom bekende film, is ook een voorstelling over pesten versus gepest worden en hoe ieder kind zijn eigen gevecht met onzekerheid kent. Een verhaal over vriendschap, kwetsbaarheid en vindingrijkheid; het gevaarlijkste winteruitje voor de hele familie dit theaterseizoen.

Iedere ouder die ooit weleens overwogen heeft zijn kind alleen thuis te laten, denkt daar na het zien van Alone@Home nog wel drie keer over na!

Alone@Home komt voort uit een samenwerking tussen Stadsschouwburg Utrecht, MATZER Theaterproducties en Bos Theaterproducties.

Madeleine Matzer tekent voor de regie, Lucas de Waard en Daan Windhorst (Watskeburt?! – de Musical, Marvellous) schrijven het script en de cast bestaat uit o.a. Martijn Fischer (Hij Gelooft In Mij, Onze Jongens) en Eddie B. Wahr (NUHR, Orkater).

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/utrecht/december-2018/8,108jaar/theater/alonehome-15531#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
De vrekking Of: hoe overleef ik mijn rijke moeder in Heerlen: 22-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/heerlen/december-2018/8,12jaar/theater/de-vrekking-of-hoe-overleef-ik-mijn-rijke-moeder-15343#infoEen hilarische familiekomedie over een schaamteloze familie met te veel geld en te weinig realiteitsbesef. Een visueel spektakel voor iedereen die er weleens van droomt heel erg rijk te zijn!

Onder strakke regie van moeder en haar personal assistent leidt deze modern family met zoon, dochter en life coach een uitzinnig leven. Moeders mode-imperium lijkt een onuitputtelijke bron van geld voor haar kinderen die zich tot brutale en inhalige mormels hebben ontwikkeld. Als ze zich realiseert dat iedereen van haar profiteert gooit ze de kluis dicht. Niemand wil tenslotte een levende creditcard zijn. Ondertussen leven haar kinderen zich uit in geheimen, stiekeme verlangens en foute vriendjes. De gezinschaos is compleet.

In een supermateriële wereld waarin kinderen bijna vanzelfsprekend opgroeien met de nieuwste gadgets, dure merkkleding en funny trips is het voor ouders lastig grenzen te stellen. Families als de Trumps en Kardashians geven het idee dat rijkdom onuitputtelijk is. Als liefde wordt uitgedrukt in geld, dan wil je er toch zoveel mogelijk van hebben?

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/heerlen/december-2018/8,12jaar/theater/de-vrekking-of-hoe-overleef-ik-mijn-rijke-moeder-15343#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Geeft niks! in Haarlem: 23-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/haarlem/december-2018/5,9jaar/theater/geeft-niks-15369#infoDroogkomisch muziektheater vol ongelukjes

In een frisse mix van opzwepende livemuziek, ontroerende slapstick en rake dialogen spelen drie fysieke acteurs en een topmuzikant zich een ongeluk voor deze voorstelling. Er gaat zó veel mis dat het wel móet kloppen.

“Oeps!” klinkt er. Iedereen schiet meteen in actie als er iets mis gaat. “Geeft niks! Kan gebeuren! Niets aan de hand!” Alles wordt zo snel mogelijk opgelost alsof er niks gebeurd is, maar eigenlijk is er wel wat aan de hand: het is superirritant als de dingen niet gaan zoals je wilt.

In Geeft Niks probeert een broekplasser het droog te houden en zijn omgeving tracht daarbij te helpen. Ze gaan de strijd aan met ongewenste ongelukjes. En hoe meer iedereen zich er mee bemoeit, hoe meer het mis gaat. Uiteindelijk loopt in deze voorstelling alles in de soep, maar die soep blijkt verrassend lekker! Hoe ga je eigenlijk om met tegenslagen? Kun je accepteren dat iets niet perfect is en misschien ook nooit gaat worden? Geeft niks? Of toch wel?

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/haarlem/december-2018/5,9jaar/theater/geeft-niks-15369#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Gewoon held in Groningen: 23-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/groningen/december-2018/8,15jaar/theater/gewoon-held-15380#infoEen supernormaal superverhaal

Een energieke en kleurrijke voorstelling waarin vier superhelden de uitdagende missie aangaan om gewoon te zijn. Vliegend, springend en vallend met alle bravoure en verlegenheid die daarbij hoort.

Vier superhelden zijn er helemaal klaar mee. Voorgoed. Vanaf nu moet je zelf de wereld maar verbeteren. En aan al die torenhoge verwachtingen voldoen. De superhelden gooien hun heldenkostuums uit en schudden alle megakrachten en superskills van zich af. Weg met die hoge prestatielat! Deze vier willen alleen nog maar gewóón zijn. Gewone mensen, met normale krachten en normale gedachten. Dat je dan niet altijd de beste bent: heerlijk! Niet alles snapt: fantastisch! Niet alles kunt: super, man!

Maar deze overgang valt nog niet mee. Als dit viertal hun superheldendom laagje voor laagje afpelt, ontdekken ze waarom jezelf zijn zo moeilijk is. Niet meer sterk als staal zijn, is fijn. Maar een jampotje niet open krijgen, dat is toch een beetje gênant. En falen? Doodeng! Moet je een held zijn om geen held te zijn? Maar dan ben je dus toch een held?! Ingewikkeld, zelfs voor een gewone held.

Deze vier voorheen-superhelden gaan deze ‘mission impossible’ tóch aan, openhartig vertellend en ontdekkend. In GEWOON HELD beleef je een superavontuur vol herkenbare gedachten van deze fantastische vier.

Het Laagland brengt na JORIS & DE DRAKENTEMMERS (winnaar Zapp Theaterprijs) deze nieuwe heldenvoorstelling, in een regie van Lennart Monaster (Bezoek voor Beer, De Kleine Cowboy), voor alle helden van 8 tot 108.

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/groningen/december-2018/8,15jaar/theater/gewoon-held-15380#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
De vrekking Of: hoe overleef ik mijn rijke moeder in Alkmaar: 23-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/alkmaar/december-2018/8,12jaar/theater/de-vrekking-of-hoe-overleef-ik-mijn-rijke-moeder-15344#infoEen hilarische familiekomedie over een schaamteloze familie met te veel geld en te weinig realiteitsbesef. Een visueel spektakel voor iedereen die er weleens van droomt heel erg rijk te zijn!

Onder strakke regie van moeder en haar personal assistent leidt deze modern family met zoon, dochter en life coach een uitzinnig leven. Moeders mode-imperium lijkt een onuitputtelijke bron van geld voor haar kinderen die zich tot brutale en inhalige mormels hebben ontwikkeld. Als ze zich realiseert dat iedereen van haar profiteert gooit ze de kluis dicht. Niemand wil tenslotte een levende creditcard zijn. Ondertussen leven haar kinderen zich uit in geheimen, stiekeme verlangens en foute vriendjes. De gezinschaos is compleet.

In een supermateriële wereld waarin kinderen bijna vanzelfsprekend opgroeien met de nieuwste gadgets, dure merkkleding en funny trips is het voor ouders lastig grenzen te stellen. Families als de Trumps en Kardashians geven het idee dat rijkdom onuitputtelijk is. Als liefde wordt uitgedrukt in geld, dan wil je er toch zoveel mogelijk van hebben?

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/alkmaar/december-2018/8,12jaar/theater/de-vrekking-of-hoe-overleef-ik-mijn-rijke-moeder-15344#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Scrooge in Haarlem: 23-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/haarlem/december-2018/7,100jaar/theater/scrooge-15518#infoScrooge is terug! Deze Haarlemse kersttraditie biedt dit jaar Dickens met een twist. Een bonte voorstelling voor jong (8+) en oud, vol muziek, humor en een bijzondere vormgeving.

Stadsschouwburg Haarlem staat de hele kerstvakantie in het teken van de nieuwe Scrooge-voorstelling. Het beroemde verhaal van Charles Dickens over de vrek Scrooge, zijn overleden compagnon Marley, zijn trouwe kantoorbediende Bob Cratchit en de drie geesten wordt dit keer op zijn kop gezet door de acteurs van de Haarlemse Toneelgroep Het Volk en zo’n dertig andere spelers, musici en dansers, waaronder veel kinderen.

De tekst is onder handen genomen door de succesvolle toneelschrijver Don Duyns (‘Woef Side Story’ en ‘Snorro’), de regie is in handen van Javier Lopéz Piñón.

Tickets koop je hier

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/haarlem/december-2018/7,100jaar/theater/scrooge-15518#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Alone@Home in Utrecht: 23-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/utrecht/december-2018/8,108jaar/theater/alonehome-15532#infoEen doldwaze winterkomedie voor de hele familie (voor iedereen van 8 tot 108 jaar)

Alone@Home is een avond vol avontuur, slapstick, live muziek en spektakel met huiveringwekkende en verrassende stunts uitgevoerd in een vernuftig decor. Een verrukkelijke avonturenkomedie met aanstekelijke live muziek voor de hele familie.

Twee kinderen – die elkaars bloed kunnen drinken – zijn alleen thuis, wanneer twee stuntelige beroepscriminelen (o.a. Martijn Fischer/Joep Onderdelinden) op slinkse wijze hun huis proberen binnen te dringen. Lukt het onze heldhaftige kinderen om de boeven te slim af te zijn met valstrikken en boobytraps? Een geräuschmacher (Eddie B. Wahr) schept op het toneel met huis-, tuin- en keukengerei een fantastisch geluidsdecor, ondersteund door live musici met heerlijke liedjes van Gouden Kalf winnaar Helge Slikker.

Alone@Home, met een knipoog naar de alom bekende film, is ook een voorstelling over pesten versus gepest worden en hoe ieder kind zijn eigen gevecht met onzekerheid kent. Een verhaal over vriendschap, kwetsbaarheid en vindingrijkheid; het gevaarlijkste winteruitje voor de hele familie dit theaterseizoen.

Iedere ouder die ooit weleens overwogen heeft zijn kind alleen thuis te laten, denkt daar na het zien van Alone@Home nog wel drie keer over na!

Alone@Home komt voort uit een samenwerking tussen Stadsschouwburg Utrecht, MATZER Theaterproducties en Bos Theaterproducties.

Madeleine Matzer tekent voor de regie, Lucas de Waard en Daan Windhorst (Watskeburt?! – de Musical, Marvellous) schrijven het script en de cast bestaat uit o.a. Martijn Fischer (Hij Gelooft In Mij, Onze Jongens) en Eddie B. Wahr (NUHR, Orkater).

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/utrecht/december-2018/8,108jaar/theater/alonehome-15532#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
In de kelder staat een huis in Zwolle: 23-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/zwolle/december-2018/2,5jaar/theater/in-de-kelder-staat-een-huis-15457#infoMet fantasie ben je nooit alleen

De muis woont in de kelder van een gigantisch huis. Alleen en helemaal tevreden leeft ze in de warme kelder daar beneden. Daar beleeft ze honderd en één bijzondere avonturen maar altijd binnen dezelfde vier muren.

Alles is waar, Alles is echt gebeurd. Alles is honderdmiljoen procent klinkklare fantasie Want ik ben wie ik ben en ik zie wat ik zie.

In de kelder staat een huis is een beeldende voorstelling voor iedereen vanaf 2 jaar. Een avontuurlijke muis droomt in haar kelder weg over wie er allemaal in de theepot woont en giechelt om de schaduw van haar eigen staart. Een voorstelling over je fantasie de vrije loop laten en het vormen van een nieuwe werkelijkheid. Omdat je met je eigen fantasie nooit alleen hoeft te zijn.

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/zwolle/december-2018/2,5jaar/theater/in-de-kelder-staat-een-huis-15457#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Kerstconcert in Delft: 23-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/delft/december-2018/0,6jaar/muziek/kerstconcert-15585#infoHoudt jouw kind ook zo van muziek? Dan kunnen jullie naar een echt kerstconcert voor de allerkleinsten in Theater In de Steeg! Donderdag 20 december speelt Krulmuziek vrolijke klassieke kerstconcerten voor baby's, dreumesen en peuters. Met live muziek van professionele muzikanten: van kiekeboemuziek tot meezingen en swingen. Het is een speels mee-doe concert met rinkelende belletjes in kerstsferen.

Na het concert is er een Meet&Greet waar kinderen zelf op een echte viool mogen spelen.

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/delft/december-2018/0,6jaar/muziek/kerstconcert-15585#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Muziek van beneden in Assen: 23-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/assen/december-2018/0,0jaar/theater/muziek-van-beneden-15303#infoDe buurman boven broedt op een reusachtig ei. Die van hiernaast is alle dagen ziek, maar heeft niemand nodig. ’s Nachts sluipt er een tijgermeisje door de straat. De pianoleraar van beneden heeft geen werk en speelt alleen voor zichzelf. En ik, ik ben een konijn. Morgen geef ik een feestje. Over een straat vol dichte deuren, overlopende harten, ongewone ontmoetingen en muziek die door alle muren dringt...

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/assen/december-2018/0,0jaar/theater/muziek-van-beneden-15303#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
StadsLab voor families in Amsterdam: 23-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/amsterdam/december-2018/4,12jaar/museum/stadslab-voor-families-15496#infoAmsterdam is een heel diverse stad: de inwoners komen uit wel meer dan 180 landen! Maar hoe zat dat vroeger eigenlijk? Hoe leven en leefden we met elkaar in de stad? En hoe beleven we die stad met vrienden? Aan de hand van museumstukken onderzoeken we deze vakantie Amsterdam als mensenstad!

Je begint met een rondleiding in het museum en focussen op de stad Amsterdam van toen en nu. Daarna ga je in het StadsLab verder op onderzoek uit, bijvoorbeeld met behulp van lego of met door met elkaar te filosoferen. Neem de stad onder de loep en kom samen tot antwoorden.

Doe je ook mee?

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/amsterdam/december-2018/4,12jaar/museum/stadslab-voor-families-15496#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Vieze vuile rotstreken in Groningen: 23-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/groningen/december-2018/8,15jaar/theater/vieze-vuile-rotstreken-15315#infoEen ontregelend sprookje met scherpe tanden

In een dal hier ver, ver vandaan, is iedereen erop uit om Map uit haar mooie Atlaswinkel te bonjouren. Een man met een moeilijk geföhnd kapsel wil van de winkel een authentiek biercafé maken. De Ambtenaar van de Jeugdzorg klopt steeds harder aan de deur. En dan is er ook nog een huilend spook dat haar ’s nachts wakker houdt. Maar Map laat zich niet zomaar wegsturen! Met een grote dosis snode plannetjes en sluwe listen slaat ze terug en verdedigt ze wat haar dierbaar is…

Maar hoe kan je alsmaar sterk zijn als je helemaal alleen bent? Map heeft toch zeker ook recht op een beetje liefde en iemand die aardig tegen haar doet?

Vieze Vuile Rotstreken is een heerlijk ontregelende voorstelling met een onverwoestbare heldin, een stoet vreemde personages en smeuïge taal. Voor iedereen die wel eens een vieze vuile rotstreek heeft uitgehaald of is overkomen.

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/groningen/december-2018/8,15jaar/theater/vieze-vuile-rotstreken-15315#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Scrooge in Haarlem: 24-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/haarlem/december-2018/7,100jaar/theater/scrooge-15519#infoScrooge is terug! Deze Haarlemse kersttraditie biedt dit jaar Dickens met een twist. Een bonte voorstelling voor jong (8+) en oud, vol muziek, humor en een bijzondere vormgeving.

Stadsschouwburg Haarlem staat de hele kerstvakantie in het teken van de nieuwe Scrooge-voorstelling. Het beroemde verhaal van Charles Dickens over de vrek Scrooge, zijn overleden compagnon Marley, zijn trouwe kantoorbediende Bob Cratchit en de drie geesten wordt dit keer op zijn kop gezet door de acteurs van de Haarlemse Toneelgroep Het Volk en zo’n dertig andere spelers, musici en dansers, waaronder veel kinderen.

De tekst is onder handen genomen door de succesvolle toneelschrijver Don Duyns (‘Woef Side Story’ en ‘Snorro’), de regie is in handen van Javier Lopéz Piñón.

Tickets koop je hier

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/haarlem/december-2018/7,100jaar/theater/scrooge-15519#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Kerstconcert in Utrecht: 24-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/utrecht/december-2018/0,6jaar/muziek/kerstconcert-15586#infoHoudt jouw kind ook zo van muziek? Dan kunnen jullie naar een echt kerstconcert voor de allerkleinsten in Theater In de Steeg! Donderdag 20 december speelt Krulmuziek vrolijke klassieke kerstconcerten voor baby's, dreumesen en peuters. Met live muziek van professionele muzikanten: van kiekeboemuziek tot meezingen en swingen. Het is een speels mee-doe concert met rinkelende belletjes in kerstsferen.

Na het concert is er een Meet&Greet waar kinderen zelf op een echte viool mogen spelen.

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/utrecht/december-2018/0,6jaar/muziek/kerstconcert-15586#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Het bos draaft door in Leiden: 24-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/leiden/december-2018/6,10jaar/theater/het-bos-draaft-door-15404#infoMuzikale familievoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar

Presentator Twan nodigt in zijn populaire talkshow Het Bos Draaft Door elke dag een aantal prominente dieren uit. Samen zoeken ze naar oplossingen voor hedendaagse problemen.

Wij mensen, zoals jij en ik, weten niet meer zo goed hoe het moet. We rennen als een kip zonder kop alle kanten op. Maar welke kant moeten we echt op? Hoe gaan we met elkaar om? Wat kunnen wij mensen leren van het volgzame gedrag van Wolf het schaap?

Deze gevarieerde muzikale voorstelling begint in de studio, maar al snel komen we terecht in het hoofd van Twan en zien we hoe complex de mens eigenlijk in elkaar zit. Vlijmscherpe grappen maken vliegensvlug plaats voor poëzie, beeldende pareltjes uit het wonderlijke dierenrijk en het vaak onzichtbare rijk van de fantasie. Herkenbare en lastige vraagstukken worden aangepakt, zoals ‘hoe creëer je geluk?’ Maar ook ‘gaat een kat na zijn zesde leven nog steeds zo nonchalant om met het verkeer?’ Kom erachter hoe fantasie de oplossing is voor je problemen en dilemma’s.Schaterlach en slik een traantje weg bij Het bos draaft doorrrrrr! Aan tafel!

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/leiden/december-2018/6,10jaar/theater/het-bos-draaft-door-15404#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Alone@Home in Utrecht: 25-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/utrecht/december-2018/8,108jaar/theater/alonehome-15533#infoEen doldwaze winterkomedie voor de hele familie (voor iedereen van 8 tot 108 jaar)

Alone@Home is een avond vol avontuur, slapstick, live muziek en spektakel met huiveringwekkende en verrassende stunts uitgevoerd in een vernuftig decor. Een verrukkelijke avonturenkomedie met aanstekelijke live muziek voor de hele familie.

Twee kinderen – die elkaars bloed kunnen drinken – zijn alleen thuis, wanneer twee stuntelige beroepscriminelen (o.a. Martijn Fischer/Joep Onderdelinden) op slinkse wijze hun huis proberen binnen te dringen. Lukt het onze heldhaftige kinderen om de boeven te slim af te zijn met valstrikken en boobytraps? Een geräuschmacher (Eddie B. Wahr) schept op het toneel met huis-, tuin- en keukengerei een fantastisch geluidsdecor, ondersteund door live musici met heerlijke liedjes van Gouden Kalf winnaar Helge Slikker.

Alone@Home, met een knipoog naar de alom bekende film, is ook een voorstelling over pesten versus gepest worden en hoe ieder kind zijn eigen gevecht met onzekerheid kent. Een verhaal over vriendschap, kwetsbaarheid en vindingrijkheid; het gevaarlijkste winteruitje voor de hele familie dit theaterseizoen.

Iedere ouder die ooit weleens overwogen heeft zijn kind alleen thuis te laten, denkt daar na het zien van Alone@Home nog wel drie keer over na!

Alone@Home komt voort uit een samenwerking tussen Stadsschouwburg Utrecht, MATZER Theaterproducties en Bos Theaterproducties.

Madeleine Matzer tekent voor de regie, Lucas de Waard en Daan Windhorst (Watskeburt?! – de Musical, Marvellous) schrijven het script en de cast bestaat uit o.a. Martijn Fischer (Hij Gelooft In Mij, Onze Jongens) en Eddie B. Wahr (NUHR, Orkater).

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/utrecht/december-2018/8,108jaar/theater/alonehome-15533#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Alone@Home in Utrecht: 26-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/utrecht/december-2018/8,108jaar/theater/alonehome-15534#infoEen doldwaze winterkomedie voor de hele familie (voor iedereen van 8 tot 108 jaar)

Alone@Home is een avond vol avontuur, slapstick, live muziek en spektakel met huiveringwekkende en verrassende stunts uitgevoerd in een vernuftig decor. Een verrukkelijke avonturenkomedie met aanstekelijke live muziek voor de hele familie.

Twee kinderen – die elkaars bloed kunnen drinken – zijn alleen thuis, wanneer twee stuntelige beroepscriminelen (o.a. Martijn Fischer/Joep Onderdelinden) op slinkse wijze hun huis proberen binnen te dringen. Lukt het onze heldhaftige kinderen om de boeven te slim af te zijn met valstrikken en boobytraps? Een geräuschmacher (Eddie B. Wahr) schept op het toneel met huis-, tuin- en keukengerei een fantastisch geluidsdecor, ondersteund door live musici met heerlijke liedjes van Gouden Kalf winnaar Helge Slikker.

Alone@Home, met een knipoog naar de alom bekende film, is ook een voorstelling over pesten versus gepest worden en hoe ieder kind zijn eigen gevecht met onzekerheid kent. Een verhaal over vriendschap, kwetsbaarheid en vindingrijkheid; het gevaarlijkste winteruitje voor de hele familie dit theaterseizoen.

Iedere ouder die ooit weleens overwogen heeft zijn kind alleen thuis te laten, denkt daar na het zien van Alone@Home nog wel drie keer over na!

Alone@Home komt voort uit een samenwerking tussen Stadsschouwburg Utrecht, MATZER Theaterproducties en Bos Theaterproducties.

Madeleine Matzer tekent voor de regie, Lucas de Waard en Daan Windhorst (Watskeburt?! – de Musical, Marvellous) schrijven het script en de cast bestaat uit o.a. Martijn Fischer (Hij Gelooft In Mij, Onze Jongens) en Eddie B. Wahr (NUHR, Orkater).

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/utrecht/december-2018/8,108jaar/theater/alonehome-15534#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Scrooge in Haarlem: 26 t/m 30-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/haarlem/december-2018/7,100jaar/theater/scrooge-15520#infoScrooge is terug! Deze Haarlemse kersttraditie biedt dit jaar Dickens met een twist. Een bonte voorstelling voor jong (8+) en oud, vol muziek, humor en een bijzondere vormgeving.

Stadsschouwburg Haarlem staat de hele kerstvakantie in het teken van de nieuwe Scrooge-voorstelling. Het beroemde verhaal van Charles Dickens over de vrek Scrooge, zijn overleden compagnon Marley, zijn trouwe kantoorbediende Bob Cratchit en de drie geesten wordt dit keer op zijn kop gezet door de acteurs van de Haarlemse Toneelgroep Het Volk en zo’n dertig andere spelers, musici en dansers, waaronder veel kinderen.

De tekst is onder handen genomen door de succesvolle toneelschrijver Don Duyns (‘Woef Side Story’ en ‘Snorro’), de regie is in handen van Javier Lopéz Piñón.

Tickets koop je hier

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/haarlem/december-2018/7,100jaar/theater/scrooge-15520#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Alone@Home in Utrecht: 27-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/utrecht/december-2018/8,108jaar/theater/alonehome-15535#infoEen doldwaze winterkomedie voor de hele familie (voor iedereen van 8 tot 108 jaar)

Alone@Home is een avond vol avontuur, slapstick, live muziek en spektakel met huiveringwekkende en verrassende stunts uitgevoerd in een vernuftig decor. Een verrukkelijke avonturenkomedie met aanstekelijke live muziek voor de hele familie.

Twee kinderen – die elkaars bloed kunnen drinken – zijn alleen thuis, wanneer twee stuntelige beroepscriminelen (o.a. Martijn Fischer/Joep Onderdelinden) op slinkse wijze hun huis proberen binnen te dringen. Lukt het onze heldhaftige kinderen om de boeven te slim af te zijn met valstrikken en boobytraps? Een geräuschmacher (Eddie B. Wahr) schept op het toneel met huis-, tuin- en keukengerei een fantastisch geluidsdecor, ondersteund door live musici met heerlijke liedjes van Gouden Kalf winnaar Helge Slikker.

Alone@Home, met een knipoog naar de alom bekende film, is ook een voorstelling over pesten versus gepest worden en hoe ieder kind zijn eigen gevecht met onzekerheid kent. Een verhaal over vriendschap, kwetsbaarheid en vindingrijkheid; het gevaarlijkste winteruitje voor de hele familie dit theaterseizoen.

Iedere ouder die ooit weleens overwogen heeft zijn kind alleen thuis te laten, denkt daar na het zien van Alone@Home nog wel drie keer over na!

Alone@Home komt voort uit een samenwerking tussen Stadsschouwburg Utrecht, MATZER Theaterproducties en Bos Theaterproducties.

Madeleine Matzer tekent voor de regie, Lucas de Waard en Daan Windhorst (Watskeburt?! – de Musical, Marvellous) schrijven het script en de cast bestaat uit o.a. Martijn Fischer (Hij Gelooft In Mij, Onze Jongens) en Eddie B. Wahr (NUHR, Orkater).

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/utrecht/december-2018/8,108jaar/theater/alonehome-15535#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Het bos draaft door in Den Helder: 27-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/den-helder/december-2018/6,10jaar/theater/het-bos-draaft-door-15405#infoMuzikale familievoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar

Presentator Twan nodigt in zijn populaire talkshow Het Bos Draaft Door elke dag een aantal prominente dieren uit. Samen zoeken ze naar oplossingen voor hedendaagse problemen.

Wij mensen, zoals jij en ik, weten niet meer zo goed hoe het moet. We rennen als een kip zonder kop alle kanten op. Maar welke kant moeten we echt op? Hoe gaan we met elkaar om? Wat kunnen wij mensen leren van het volgzame gedrag van Wolf het schaap?

Deze gevarieerde muzikale voorstelling begint in de studio, maar al snel komen we terecht in het hoofd van Twan en zien we hoe complex de mens eigenlijk in elkaar zit. Vlijmscherpe grappen maken vliegensvlug plaats voor poëzie, beeldende pareltjes uit het wonderlijke dierenrijk en het vaak onzichtbare rijk van de fantasie. Herkenbare en lastige vraagstukken worden aangepakt, zoals ‘hoe creëer je geluk?’ Maar ook ‘gaat een kat na zijn zesde leven nog steeds zo nonchalant om met het verkeer?’ Kom erachter hoe fantasie de oplossing is voor je problemen en dilemma’s.Schaterlach en slik een traantje weg bij Het bos draaft doorrrrrr! Aan tafel!

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/den-helder/december-2018/6,10jaar/theater/het-bos-draaft-door-15405#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Geeft niks! in Gouda: 27-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/gouda/december-2018/5,9jaar/theater/geeft-niks-15370#infoDroogkomisch muziektheater vol ongelukjes

In een frisse mix van opzwepende livemuziek, ontroerende slapstick en rake dialogen spelen drie fysieke acteurs en een topmuzikant zich een ongeluk voor deze voorstelling. Er gaat zó veel mis dat het wel móet kloppen.

“Oeps!” klinkt er. Iedereen schiet meteen in actie als er iets mis gaat. “Geeft niks! Kan gebeuren! Niets aan de hand!” Alles wordt zo snel mogelijk opgelost alsof er niks gebeurd is, maar eigenlijk is er wel wat aan de hand: het is superirritant als de dingen niet gaan zoals je wilt.

In Geeft Niks probeert een broekplasser het droog te houden en zijn omgeving tracht daarbij te helpen. Ze gaan de strijd aan met ongewenste ongelukjes. En hoe meer iedereen zich er mee bemoeit, hoe meer het mis gaat. Uiteindelijk loopt in deze voorstelling alles in de soep, maar die soep blijkt verrassend lekker! Hoe ga je eigenlijk om met tegenslagen? Kun je accepteren dat iets niet perfect is en misschien ook nooit gaat worden? Geeft niks? Of toch wel?

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/gouda/december-2018/5,9jaar/theater/geeft-niks-15370#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
De Jokkebrokker in Rotterdam: 27-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/rotterdam/december-2018/6,12jaar/theater/de-jokkebrokker-15445#infoDe jokkebrokker Karel Liegenie is een goochelaar. Maar de laatste tijd gaan zijn trucs steeds vaker ‘mis’. Balletjes en konijnen verdwijnen écht. Hij begint langzaam te geloven dat hij kan toveren. De circusbaas vindt h et fantastisch. Met zo’n artiest kan zij heel rijk worden. Maar de dochter van Liegenie wil dat haar vader haar de waarheid vertelt over hoe dat goochelen van hem werkt. Kan hij dat wel?

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/rotterdam/december-2018/6,12jaar/theater/de-jokkebrokker-15445#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Alone@Home in Utrecht: 28-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/utrecht/december-2018/8,108jaar/theater/alonehome-15536#infoEen doldwaze winterkomedie voor de hele familie (voor iedereen van 8 tot 108 jaar)

Alone@Home is een avond vol avontuur, slapstick, live muziek en spektakel met huiveringwekkende en verrassende stunts uitgevoerd in een vernuftig decor. Een verrukkelijke avonturenkomedie met aanstekelijke live muziek voor de hele familie.

Twee kinderen – die elkaars bloed kunnen drinken – zijn alleen thuis, wanneer twee stuntelige beroepscriminelen (o.a. Martijn Fischer/Joep Onderdelinden) op slinkse wijze hun huis proberen binnen te dringen. Lukt het onze heldhaftige kinderen om de boeven te slim af te zijn met valstrikken en boobytraps? Een geräuschmacher (Eddie B. Wahr) schept op het toneel met huis-, tuin- en keukengerei een fantastisch geluidsdecor, ondersteund door live musici met heerlijke liedjes van Gouden Kalf winnaar Helge Slikker.

Alone@Home, met een knipoog naar de alom bekende film, is ook een voorstelling over pesten versus gepest worden en hoe ieder kind zijn eigen gevecht met onzekerheid kent. Een verhaal over vriendschap, kwetsbaarheid en vindingrijkheid; het gevaarlijkste winteruitje voor de hele familie dit theaterseizoen.

Iedere ouder die ooit weleens overwogen heeft zijn kind alleen thuis te laten, denkt daar na het zien van Alone@Home nog wel drie keer over na!

Alone@Home komt voort uit een samenwerking tussen Stadsschouwburg Utrecht, MATZER Theaterproducties en Bos Theaterproducties.

Madeleine Matzer tekent voor de regie, Lucas de Waard en Daan Windhorst (Watskeburt?! – de Musical, Marvellous) schrijven het script en de cast bestaat uit o.a. Martijn Fischer (Hij Gelooft In Mij, Onze Jongens) en Eddie B. Wahr (NUHR, Orkater).

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/utrecht/december-2018/8,108jaar/theater/alonehome-15536#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
De Jokkebrokker in Leeuwarden: 28-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/leeuwarden/december-2018/6,12jaar/theater/de-jokkebrokker-15446#infoDe jokkebrokker Karel Liegenie is een goochelaar. Maar de laatste tijd gaan zijn trucs steeds vaker ‘mis’. Balletjes en konijnen verdwijnen écht. Hij begint langzaam te geloven dat hij kan toveren. De circusbaas vindt h et fantastisch. Met zo’n artiest kan zij heel rijk worden. Maar de dochter van Liegenie wil dat haar vader haar de waarheid vertelt over hoe dat goochelen van hem werkt. Kan hij dat wel?

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/leeuwarden/december-2018/6,12jaar/theater/de-jokkebrokker-15446#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Het bos draaft door in Ede: 28-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/ede/december-2018/6,10jaar/theater/het-bos-draaft-door-15406#infoMuzikale familievoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar

Presentator Twan nodigt in zijn populaire talkshow Het Bos Draaft Door elke dag een aantal prominente dieren uit. Samen zoeken ze naar oplossingen voor hedendaagse problemen.

Wij mensen, zoals jij en ik, weten niet meer zo goed hoe het moet. We rennen als een kip zonder kop alle kanten op. Maar welke kant moeten we echt op? Hoe gaan we met elkaar om? Wat kunnen wij mensen leren van het volgzame gedrag van Wolf het schaap?

Deze gevarieerde muzikale voorstelling begint in de studio, maar al snel komen we terecht in het hoofd van Twan en zien we hoe complex de mens eigenlijk in elkaar zit. Vlijmscherpe grappen maken vliegensvlug plaats voor poëzie, beeldende pareltjes uit het wonderlijke dierenrijk en het vaak onzichtbare rijk van de fantasie. Herkenbare en lastige vraagstukken worden aangepakt, zoals ‘hoe creëer je geluk?’ Maar ook ‘gaat een kat na zijn zesde leven nog steeds zo nonchalant om met het verkeer?’ Kom erachter hoe fantasie de oplossing is voor je problemen en dilemma’s.Schaterlach en slik een traantje weg bij Het bos draaft doorrrrrr! Aan tafel!

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/ede/december-2018/6,10jaar/theater/het-bos-draaft-door-15406#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Alone@Home in Utrecht: 29-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/utrecht/december-2018/8,108jaar/theater/alonehome-15537#infoEen doldwaze winterkomedie voor de hele familie (voor iedereen van 8 tot 108 jaar)

Alone@Home is een avond vol avontuur, slapstick, live muziek en spektakel met huiveringwekkende en verrassende stunts uitgevoerd in een vernuftig decor. Een verrukkelijke avonturenkomedie met aanstekelijke live muziek voor de hele familie.

Twee kinderen – die elkaars bloed kunnen drinken – zijn alleen thuis, wanneer twee stuntelige beroepscriminelen (o.a. Martijn Fischer/Joep Onderdelinden) op slinkse wijze hun huis proberen binnen te dringen. Lukt het onze heldhaftige kinderen om de boeven te slim af te zijn met valstrikken en boobytraps? Een geräuschmacher (Eddie B. Wahr) schept op het toneel met huis-, tuin- en keukengerei een fantastisch geluidsdecor, ondersteund door live musici met heerlijke liedjes van Gouden Kalf winnaar Helge Slikker.

Alone@Home, met een knipoog naar de alom bekende film, is ook een voorstelling over pesten versus gepest worden en hoe ieder kind zijn eigen gevecht met onzekerheid kent. Een verhaal over vriendschap, kwetsbaarheid en vindingrijkheid; het gevaarlijkste winteruitje voor de hele familie dit theaterseizoen.

Iedere ouder die ooit weleens overwogen heeft zijn kind alleen thuis te laten, denkt daar na het zien van Alone@Home nog wel drie keer over na!

Alone@Home komt voort uit een samenwerking tussen Stadsschouwburg Utrecht, MATZER Theaterproducties en Bos Theaterproducties.

Madeleine Matzer tekent voor de regie, Lucas de Waard en Daan Windhorst (Watskeburt?! – de Musical, Marvellous) schrijven het script en de cast bestaat uit o.a. Martijn Fischer (Hij Gelooft In Mij, Onze Jongens) en Eddie B. Wahr (NUHR, Orkater).

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/utrecht/december-2018/8,108jaar/theater/alonehome-15537#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Het bos draaft door in Sneek: 29-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/sneek/december-2018/6,10jaar/theater/het-bos-draaft-door-15407#infoMuzikale familievoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar

Presentator Twan nodigt in zijn populaire talkshow Het Bos Draaft Door elke dag een aantal prominente dieren uit. Samen zoeken ze naar oplossingen voor hedendaagse problemen.

Wij mensen, zoals jij en ik, weten niet meer zo goed hoe het moet. We rennen als een kip zonder kop alle kanten op. Maar welke kant moeten we echt op? Hoe gaan we met elkaar om? Wat kunnen wij mensen leren van het volgzame gedrag van Wolf het schaap?

Deze gevarieerde muzikale voorstelling begint in de studio, maar al snel komen we terecht in het hoofd van Twan en zien we hoe complex de mens eigenlijk in elkaar zit. Vlijmscherpe grappen maken vliegensvlug plaats voor poëzie, beeldende pareltjes uit het wonderlijke dierenrijk en het vaak onzichtbare rijk van de fantasie. Herkenbare en lastige vraagstukken worden aangepakt, zoals ‘hoe creëer je geluk?’ Maar ook ‘gaat een kat na zijn zesde leven nog steeds zo nonchalant om met het verkeer?’ Kom erachter hoe fantasie de oplossing is voor je problemen en dilemma’s.Schaterlach en slik een traantje weg bij Het bos draaft doorrrrrr! Aan tafel!

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/sneek/december-2018/6,10jaar/theater/het-bos-draaft-door-15407#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
De Jokkebrokker in Arnhem: 29-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/arnhem/december-2018/6,12jaar/theater/de-jokkebrokker-15447#infoDe jokkebrokker Karel Liegenie is een goochelaar. Maar de laatste tijd gaan zijn trucs steeds vaker ‘mis’. Balletjes en konijnen verdwijnen écht. Hij begint langzaam te geloven dat hij kan toveren. De circusbaas vindt h et fantastisch. Met zo’n artiest kan zij heel rijk worden. Maar de dochter van Liegenie wil dat haar vader haar de waarheid vertelt over hoe dat goochelen van hem werkt. Kan hij dat wel?

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/arnhem/december-2018/6,12jaar/theater/de-jokkebrokker-15447#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Alone@Home in Utrecht: 30-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/utrecht/december-2018/8,108jaar/theater/alonehome-15538#infoEen doldwaze winterkomedie voor de hele familie (voor iedereen van 8 tot 108 jaar)

Alone@Home is een avond vol avontuur, slapstick, live muziek en spektakel met huiveringwekkende en verrassende stunts uitgevoerd in een vernuftig decor. Een verrukkelijke avonturenkomedie met aanstekelijke live muziek voor de hele familie.

Twee kinderen – die elkaars bloed kunnen drinken – zijn alleen thuis, wanneer twee stuntelige beroepscriminelen (o.a. Martijn Fischer/Joep Onderdelinden) op slinkse wijze hun huis proberen binnen te dringen. Lukt het onze heldhaftige kinderen om de boeven te slim af te zijn met valstrikken en boobytraps? Een geräuschmacher (Eddie B. Wahr) schept op het toneel met huis-, tuin- en keukengerei een fantastisch geluidsdecor, ondersteund door live musici met heerlijke liedjes van Gouden Kalf winnaar Helge Slikker.

Alone@Home, met een knipoog naar de alom bekende film, is ook een voorstelling over pesten versus gepest worden en hoe ieder kind zijn eigen gevecht met onzekerheid kent. Een verhaal over vriendschap, kwetsbaarheid en vindingrijkheid; het gevaarlijkste winteruitje voor de hele familie dit theaterseizoen.

Iedere ouder die ooit weleens overwogen heeft zijn kind alleen thuis te laten, denkt daar na het zien van Alone@Home nog wel drie keer over na!

Alone@Home komt voort uit een samenwerking tussen Stadsschouwburg Utrecht, MATZER Theaterproducties en Bos Theaterproducties.

Madeleine Matzer tekent voor de regie, Lucas de Waard en Daan Windhorst (Watskeburt?! – de Musical, Marvellous) schrijven het script en de cast bestaat uit o.a. Martijn Fischer (Hij Gelooft In Mij, Onze Jongens) en Eddie B. Wahr (NUHR, Orkater).

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/utrecht/december-2018/8,108jaar/theater/alonehome-15538#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Het bos draaft door in Zaandam: 30-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/zaandam/december-2018/6,10jaar/theater/het-bos-draaft-door-15408#infoMuzikale familievoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar

Presentator Twan nodigt in zijn populaire talkshow Het Bos Draaft Door elke dag een aantal prominente dieren uit. Samen zoeken ze naar oplossingen voor hedendaagse problemen.

Wij mensen, zoals jij en ik, weten niet meer zo goed hoe het moet. We rennen als een kip zonder kop alle kanten op. Maar welke kant moeten we echt op? Hoe gaan we met elkaar om? Wat kunnen wij mensen leren van het volgzame gedrag van Wolf het schaap?

Deze gevarieerde muzikale voorstelling begint in de studio, maar al snel komen we terecht in het hoofd van Twan en zien we hoe complex de mens eigenlijk in elkaar zit. Vlijmscherpe grappen maken vliegensvlug plaats voor poëzie, beeldende pareltjes uit het wonderlijke dierenrijk en het vaak onzichtbare rijk van de fantasie. Herkenbare en lastige vraagstukken worden aangepakt, zoals ‘hoe creëer je geluk?’ Maar ook ‘gaat een kat na zijn zesde leven nog steeds zo nonchalant om met het verkeer?’ Kom erachter hoe fantasie de oplossing is voor je problemen en dilemma’s.Schaterlach en slik een traantje weg bij Het bos draaft doorrrrrr! Aan tafel!

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/zaandam/december-2018/6,10jaar/theater/het-bos-draaft-door-15408#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
De Jokkebrokker in Heerlen: 30-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/heerlen/december-2018/6,12jaar/theater/de-jokkebrokker-15448#infoDe jokkebrokker Karel Liegenie is een goochelaar. Maar de laatste tijd gaan zijn trucs steeds vaker ‘mis’. Balletjes en konijnen verdwijnen écht. Hij begint langzaam te geloven dat hij kan toveren. De circusbaas vindt h et fantastisch. Met zo’n artiest kan zij heel rijk worden. Maar de dochter van Liegenie wil dat haar vader haar de waarheid vertelt over hoe dat goochelen van hem werkt. Kan hij dat wel?

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/heerlen/december-2018/6,12jaar/theater/de-jokkebrokker-15448#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
StadsLab voor families in Amsterdam: 30-12-18http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/amsterdam/december-2018/4,12jaar/museum/stadslab-voor-families-15497#infoAmsterdam is een heel diverse stad: de inwoners komen uit wel meer dan 180 landen! Maar hoe zat dat vroeger eigenlijk? Hoe leven en leefden we met elkaar in de stad? En hoe beleven we die stad met vrienden? Aan de hand van museumstukken onderzoeken we deze vakantie Amsterdam als mensenstad!

Je begint met een rondleiding in het museum en focussen op de stad Amsterdam van toen en nu. Daarna ga je in het StadsLab verder op onderzoek uit, bijvoorbeeld met behulp van lego of met door met elkaar te filosoferen. Neem de stad onder de loep en kom samen tot antwoorden.

Doe je ook mee?

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/amsterdam/december-2018/4,12jaar/museum/stadslab-voor-families-15497#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Alone@Home in Amsterdam: 02-01-19http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/amsterdam/januari-2019/8,108jaar/theater/alonehome-15539#infoEen doldwaze winterkomedie voor de hele familie (voor iedereen van 8 tot 108 jaar)

Alone@Home is een avond vol avontuur, slapstick, live muziek en spektakel met huiveringwekkende en verrassende stunts uitgevoerd in een vernuftig decor. Een verrukkelijke avonturenkomedie met aanstekelijke live muziek voor de hele familie.

Twee kinderen – die elkaars bloed kunnen drinken – zijn alleen thuis, wanneer twee stuntelige beroepscriminelen (o.a. Martijn Fischer/Joep Onderdelinden) op slinkse wijze hun huis proberen binnen te dringen. Lukt het onze heldhaftige kinderen om de boeven te slim af te zijn met valstrikken en boobytraps? Een geräuschmacher (Eddie B. Wahr) schept op het toneel met huis-, tuin- en keukengerei een fantastisch geluidsdecor, ondersteund door live musici met heerlijke liedjes van Gouden Kalf winnaar Helge Slikker.

Alone@Home, met een knipoog naar de alom bekende film, is ook een voorstelling over pesten versus gepest worden en hoe ieder kind zijn eigen gevecht met onzekerheid kent. Een verhaal over vriendschap, kwetsbaarheid en vindingrijkheid; het gevaarlijkste winteruitje voor de hele familie dit theaterseizoen.

Iedere ouder die ooit weleens overwogen heeft zijn kind alleen thuis te laten, denkt daar na het zien van Alone@Home nog wel drie keer over na!

Alone@Home komt voort uit een samenwerking tussen Stadsschouwburg Utrecht, MATZER Theaterproducties en Bos Theaterproducties.

Madeleine Matzer tekent voor de regie, Lucas de Waard en Daan Windhorst (Watskeburt?! – de Musical, Marvellous) schrijven het script en de cast bestaat uit o.a. Martijn Fischer (Hij Gelooft In Mij, Onze Jongens) en Eddie B. Wahr (NUHR, Orkater).

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/amsterdam/januari-2019/8,108jaar/theater/alonehome-15539#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Scrooge in Haarlem: 02-01-19http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/haarlem/januari-2019/7,100jaar/theater/scrooge-15521#infoScrooge is terug! Deze Haarlemse kersttraditie biedt dit jaar Dickens met een twist. Een bonte voorstelling voor jong (8+) en oud, vol muziek, humor en een bijzondere vormgeving.

Stadsschouwburg Haarlem staat de hele kerstvakantie in het teken van de nieuwe Scrooge-voorstelling. Het beroemde verhaal van Charles Dickens over de vrek Scrooge, zijn overleden compagnon Marley, zijn trouwe kantoorbediende Bob Cratchit en de drie geesten wordt dit keer op zijn kop gezet door de acteurs van de Haarlemse Toneelgroep Het Volk en zo’n dertig andere spelers, musici en dansers, waaronder veel kinderen.

De tekst is onder handen genomen door de succesvolle toneelschrijver Don Duyns (‘Woef Side Story’ en ‘Snorro’), de regie is in handen van Javier Lopéz Piñón.

Tickets koop je hier

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/haarlem/januari-2019/7,100jaar/theater/scrooge-15521#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Het bos draaft door in Soest: 02-01-19http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/soest/januari-2019/6,10jaar/theater/het-bos-draaft-door-15409#infoMuzikale familievoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar

Presentator Twan nodigt in zijn populaire talkshow Het Bos Draaft Door elke dag een aantal prominente dieren uit. Samen zoeken ze naar oplossingen voor hedendaagse problemen.

Wij mensen, zoals jij en ik, weten niet meer zo goed hoe het moet. We rennen als een kip zonder kop alle kanten op. Maar welke kant moeten we echt op? Hoe gaan we met elkaar om? Wat kunnen wij mensen leren van het volgzame gedrag van Wolf het schaap?

Deze gevarieerde muzikale voorstelling begint in de studio, maar al snel komen we terecht in het hoofd van Twan en zien we hoe complex de mens eigenlijk in elkaar zit. Vlijmscherpe grappen maken vliegensvlug plaats voor poëzie, beeldende pareltjes uit het wonderlijke dierenrijk en het vaak onzichtbare rijk van de fantasie. Herkenbare en lastige vraagstukken worden aangepakt, zoals ‘hoe creëer je geluk?’ Maar ook ‘gaat een kat na zijn zesde leven nog steeds zo nonchalant om met het verkeer?’ Kom erachter hoe fantasie de oplossing is voor je problemen en dilemma’s.Schaterlach en slik een traantje weg bij Het bos draaft doorrrrrr! Aan tafel!

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/soest/januari-2019/6,10jaar/theater/het-bos-draaft-door-15409#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
StadsLab voor families in Amsterdam: 02-01-19http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/amsterdam/januari-2019/4,12jaar/museum/stadslab-voor-families-15588#infoAmsterdam is een heel diverse stad: de inwoners komen uit wel meer dan 180 landen! Maar hoe zat dat vroeger eigenlijk? Hoe leven en leefden we met elkaar in de stad? En hoe beleven we die stad met vrienden? Aan de hand van museumstukken onderzoeken we deze vakantie Amsterdam als mensenstad!

Je begint met een rondleiding in het museum en focussen op de stad Amsterdam van toen en nu. Daarna ga je in het StadsLab verder op onderzoek uit, bijvoorbeeld met behulp van lego of met door met elkaar te filosoferen. Neem de stad onder de loep en kom samen tot antwoorden.

Doe je ook mee?

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/amsterdam/januari-2019/4,12jaar/museum/stadslab-voor-families-15588#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
In de kelder staat een huis in Enschede: 02-01-19http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/enschede/januari-2019/2,5jaar/theater/in-de-kelder-staat-een-huis-15458#infoMet fantasie ben je nooit alleen

De muis woont in de kelder van een gigantisch huis. Alleen en helemaal tevreden leeft ze in de warme kelder daar beneden. Daar beleeft ze honderd en één bijzondere avonturen maar altijd binnen dezelfde vier muren.

Alles is waar, Alles is echt gebeurd. Alles is honderdmiljoen procent klinkklare fantasie Want ik ben wie ik ben en ik zie wat ik zie.

In de kelder staat een huis is een beeldende voorstelling voor iedereen vanaf 2 jaar. Een avontuurlijke muis droomt in haar kelder weg over wie er allemaal in de theepot woont en giechelt om de schaduw van haar eigen staart. Een voorstelling over je fantasie de vrije loop laten en het vormen van een nieuwe werkelijkheid. Omdat je met je eigen fantasie nooit alleen hoeft te zijn.

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/enschede/januari-2019/2,5jaar/theater/in-de-kelder-staat-een-huis-15458#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Muziek van beneden in Utrecht: 02-01-19http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/utrecht/januari-2019/0,0jaar/theater/muziek-van-beneden-15304#infoDe buurman boven broedt op een reusachtig ei. Die van hiernaast is alle dagen ziek, maar heeft niemand nodig. ’s Nachts sluipt er een tijgermeisje door de straat. De pianoleraar van beneden heeft geen werk en speelt alleen voor zichzelf. En ik, ik ben een konijn. Morgen geef ik een feestje. Over een straat vol dichte deuren, overlopende harten, ongewone ontmoetingen en muziek die door alle muren dringt...

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/utrecht/januari-2019/0,0jaar/theater/muziek-van-beneden-15304#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Geeft niks! in Drachten: 03-01-19http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/drachten/januari-2019/5,9jaar/theater/geeft-niks-15371#infoDroogkomisch muziektheater vol ongelukjes

In een frisse mix van opzwepende livemuziek, ontroerende slapstick en rake dialogen spelen drie fysieke acteurs en een topmuzikant zich een ongeluk voor deze voorstelling. Er gaat zó veel mis dat het wel móet kloppen.

“Oeps!” klinkt er. Iedereen schiet meteen in actie als er iets mis gaat. “Geeft niks! Kan gebeuren! Niets aan de hand!” Alles wordt zo snel mogelijk opgelost alsof er niks gebeurd is, maar eigenlijk is er wel wat aan de hand: het is superirritant als de dingen niet gaan zoals je wilt.

In Geeft Niks probeert een broekplasser het droog te houden en zijn omgeving tracht daarbij te helpen. Ze gaan de strijd aan met ongewenste ongelukjes. En hoe meer iedereen zich er mee bemoeit, hoe meer het mis gaat. Uiteindelijk loopt in deze voorstelling alles in de soep, maar die soep blijkt verrassend lekker! Hoe ga je eigenlijk om met tegenslagen? Kun je accepteren dat iets niet perfect is en misschien ook nooit gaat worden? Geeft niks? Of toch wel?

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/drachten/januari-2019/5,9jaar/theater/geeft-niks-15371#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Muziek van beneden in Amersfoort: 03-01-19http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/amersfoort/januari-2019/0,0jaar/theater/muziek-van-beneden-15302#infoDe buurman boven broedt op een reusachtig ei. Die van hiernaast is alle dagen ziek, maar heeft niemand nodig. ’s Nachts sluipt er een tijgermeisje door de straat. De pianoleraar van beneden heeft geen werk en speelt alleen voor zichzelf. En ik, ik ben een konijn. Morgen geef ik een feestje. Over een straat vol dichte deuren, overlopende harten, ongewone ontmoetingen en muziek die door alle muren dringt...

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/amersfoort/januari-2019/0,0jaar/theater/muziek-van-beneden-15302#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Alone@Home in Amsterdam: 04-01-19http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/amsterdam/januari-2019/8,108jaar/theater/alonehome-15546#infoEen doldwaze winterkomedie voor de hele familie (voor iedereen van 8 tot 108 jaar)

Alone@Home is een avond vol avontuur, slapstick, live muziek en spektakel met huiveringwekkende en verrassende stunts uitgevoerd in een vernuftig decor. Een verrukkelijke avonturenkomedie met aanstekelijke live muziek voor de hele familie.

Twee kinderen – die elkaars bloed kunnen drinken – zijn alleen thuis, wanneer twee stuntelige beroepscriminelen (o.a. Martijn Fischer/Joep Onderdelinden) op slinkse wijze hun huis proberen binnen te dringen. Lukt het onze heldhaftige kinderen om de boeven te slim af te zijn met valstrikken en boobytraps? Een geräuschmacher (Eddie B. Wahr) schept op het toneel met huis-, tuin- en keukengerei een fantastisch geluidsdecor, ondersteund door live musici met heerlijke liedjes van Gouden Kalf winnaar Helge Slikker.

Alone@Home, met een knipoog naar de alom bekende film, is ook een voorstelling over pesten versus gepest worden en hoe ieder kind zijn eigen gevecht met onzekerheid kent. Een verhaal over vriendschap, kwetsbaarheid en vindingrijkheid; het gevaarlijkste winteruitje voor de hele familie dit theaterseizoen.

Iedere ouder die ooit weleens overwogen heeft zijn kind alleen thuis te laten, denkt daar na het zien van Alone@Home nog wel drie keer over na!

Alone@Home komt voort uit een samenwerking tussen Stadsschouwburg Utrecht, MATZER Theaterproducties en Bos Theaterproducties.

Madeleine Matzer tekent voor de regie, Lucas de Waard en Daan Windhorst (Watskeburt?! – de Musical, Marvellous) schrijven het script en de cast bestaat uit o.a. Martijn Fischer (Hij Gelooft In Mij, Onze Jongens) en Eddie B. Wahr (NUHR, Orkater).

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/amsterdam/januari-2019/8,108jaar/theater/alonehome-15546#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Muziek van beneden in Zaandam: 04-01-19http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/zaandam/januari-2019/0,0jaar/theater/muziek-van-beneden-15293#infoDe buurman boven broedt op een reusachtig ei. Die van hiernaast is alle dagen ziek, maar heeft niemand nodig. ’s Nachts sluipt er een tijgermeisje door de straat. De pianoleraar van beneden heeft geen werk en speelt alleen voor zichzelf. En ik, ik ben een konijn. Morgen geef ik een feestje. Over een straat vol dichte deuren, overlopende harten, ongewone ontmoetingen en muziek die door alle muren dringt...

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/zaandam/januari-2019/0,0jaar/theater/muziek-van-beneden-15293#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Het bos draaft door in Heerhugowaard: 04-01-19http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/heerhugowaard/januari-2019/6,10jaar/theater/het-bos-draaft-door-15410#infoMuzikale familievoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar

Presentator Twan nodigt in zijn populaire talkshow Het Bos Draaft Door elke dag een aantal prominente dieren uit. Samen zoeken ze naar oplossingen voor hedendaagse problemen.

Wij mensen, zoals jij en ik, weten niet meer zo goed hoe het moet. We rennen als een kip zonder kop alle kanten op. Maar welke kant moeten we echt op? Hoe gaan we met elkaar om? Wat kunnen wij mensen leren van het volgzame gedrag van Wolf het schaap?

Deze gevarieerde muzikale voorstelling begint in de studio, maar al snel komen we terecht in het hoofd van Twan en zien we hoe complex de mens eigenlijk in elkaar zit. Vlijmscherpe grappen maken vliegensvlug plaats voor poëzie, beeldende pareltjes uit het wonderlijke dierenrijk en het vaak onzichtbare rijk van de fantasie. Herkenbare en lastige vraagstukken worden aangepakt, zoals ‘hoe creëer je geluk?’ Maar ook ‘gaat een kat na zijn zesde leven nog steeds zo nonchalant om met het verkeer?’ Kom erachter hoe fantasie de oplossing is voor je problemen en dilemma’s.Schaterlach en slik een traantje weg bij Het bos draaft doorrrrrr! Aan tafel!

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/heerhugowaard/januari-2019/6,10jaar/theater/het-bos-draaft-door-15410#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Scrooge in Haarlem: 04 t/m 06-01-19http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/haarlem/januari-2019/7,100jaar/theater/scrooge-15522#infoScrooge is terug! Deze Haarlemse kersttraditie biedt dit jaar Dickens met een twist. Een bonte voorstelling voor jong (8+) en oud, vol muziek, humor en een bijzondere vormgeving.

Stadsschouwburg Haarlem staat de hele kerstvakantie in het teken van de nieuwe Scrooge-voorstelling. Het beroemde verhaal van Charles Dickens over de vrek Scrooge, zijn overleden compagnon Marley, zijn trouwe kantoorbediende Bob Cratchit en de drie geesten wordt dit keer op zijn kop gezet door de acteurs van de Haarlemse Toneelgroep Het Volk en zo’n dertig andere spelers, musici en dansers, waaronder veel kinderen.

De tekst is onder handen genomen door de succesvolle toneelschrijver Don Duyns (‘Woef Side Story’ en ‘Snorro’), de regie is in handen van Javier Lopéz Piñón.

Tickets koop je hier

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/haarlem/januari-2019/7,100jaar/theater/scrooge-15522#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Alone@Home in Bussum: 05-01-19http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/bussum/januari-2019/8,108jaar/theater/alonehome-15547#infoEen doldwaze winterkomedie voor de hele familie (voor iedereen van 8 tot 108 jaar)

Alone@Home is een avond vol avontuur, slapstick, live muziek en spektakel met huiveringwekkende en verrassende stunts uitgevoerd in een vernuftig decor. Een verrukkelijke avonturenkomedie met aanstekelijke live muziek voor de hele familie.

Twee kinderen – die elkaars bloed kunnen drinken – zijn alleen thuis, wanneer twee stuntelige beroepscriminelen (o.a. Martijn Fischer/Joep Onderdelinden) op slinkse wijze hun huis proberen binnen te dringen. Lukt het onze heldhaftige kinderen om de boeven te slim af te zijn met valstrikken en boobytraps? Een geräuschmacher (Eddie B. Wahr) schept op het toneel met huis-, tuin- en keukengerei een fantastisch geluidsdecor, ondersteund door live musici met heerlijke liedjes van Gouden Kalf winnaar Helge Slikker.

Alone@Home, met een knipoog naar de alom bekende film, is ook een voorstelling over pesten versus gepest worden en hoe ieder kind zijn eigen gevecht met onzekerheid kent. Een verhaal over vriendschap, kwetsbaarheid en vindingrijkheid; het gevaarlijkste winteruitje voor de hele familie dit theaterseizoen.

Iedere ouder die ooit weleens overwogen heeft zijn kind alleen thuis te laten, denkt daar na het zien van Alone@Home nog wel drie keer over na!

Alone@Home komt voort uit een samenwerking tussen Stadsschouwburg Utrecht, MATZER Theaterproducties en Bos Theaterproducties.

Madeleine Matzer tekent voor de regie, Lucas de Waard en Daan Windhorst (Watskeburt?! – de Musical, Marvellous) schrijven het script en de cast bestaat uit o.a. Martijn Fischer (Hij Gelooft In Mij, Onze Jongens) en Eddie B. Wahr (NUHR, Orkater).

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/bussum/januari-2019/8,108jaar/theater/alonehome-15547#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Geeft niks! in Den Bosch: 05-01-19http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/den-bosch/januari-2019/5,9jaar/theater/geeft-niks-15373#infoDroogkomisch muziektheater vol ongelukjes

In een frisse mix van opzwepende livemuziek, ontroerende slapstick en rake dialogen spelen drie fysieke acteurs en een topmuzikant zich een ongeluk voor deze voorstelling. Er gaat zó veel mis dat het wel móet kloppen.

“Oeps!” klinkt er. Iedereen schiet meteen in actie als er iets mis gaat. “Geeft niks! Kan gebeuren! Niets aan de hand!” Alles wordt zo snel mogelijk opgelost alsof er niks gebeurd is, maar eigenlijk is er wel wat aan de hand: het is superirritant als de dingen niet gaan zoals je wilt.

In Geeft Niks probeert een broekplasser het droog te houden en zijn omgeving tracht daarbij te helpen. Ze gaan de strijd aan met ongewenste ongelukjes. En hoe meer iedereen zich er mee bemoeit, hoe meer het mis gaat. Uiteindelijk loopt in deze voorstelling alles in de soep, maar die soep blijkt verrassend lekker! Hoe ga je eigenlijk om met tegenslagen? Kun je accepteren dat iets niet perfect is en misschien ook nooit gaat worden? Geeft niks? Of toch wel?

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/den-bosch/januari-2019/5,9jaar/theater/geeft-niks-15373#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
De vrekking Of: hoe overleef ik mijn rijke moeder in Maastricht: 05-01-19http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/maastricht/januari-2019/8,12jaar/theater/de-vrekking-of-hoe-overleef-ik-mijn-rijke-moeder-15345#infoEen hilarische familiekomedie over een schaamteloze familie met te veel geld en te weinig realiteitsbesef. Een visueel spektakel voor iedereen die er weleens van droomt heel erg rijk te zijn!

Onder strakke regie van moeder en haar personal assistent leidt deze modern family met zoon, dochter en life coach een uitzinnig leven. Moeders mode-imperium lijkt een onuitputtelijke bron van geld voor haar kinderen die zich tot brutale en inhalige mormels hebben ontwikkeld. Als ze zich realiseert dat iedereen van haar profiteert gooit ze de kluis dicht. Niemand wil tenslotte een levende creditcard zijn. Ondertussen leven haar kinderen zich uit in geheimen, stiekeme verlangens en foute vriendjes. De gezinschaos is compleet.

In een supermateriële wereld waarin kinderen bijna vanzelfsprekend opgroeien met de nieuwste gadgets, dure merkkleding en funny trips is het voor ouders lastig grenzen te stellen. Families als de Trumps en Kardashians geven het idee dat rijkdom onuitputtelijk is. Als liefde wordt uitgedrukt in geld, dan wil je er toch zoveel mogelijk van hebben?

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/maastricht/januari-2019/8,12jaar/theater/de-vrekking-of-hoe-overleef-ik-mijn-rijke-moeder-15345#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
In de kelder staat een huis in Groningen: 05-01-19http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/groningen/januari-2019/2,5jaar/theater/in-de-kelder-staat-een-huis-15459#infoMet fantasie ben je nooit alleen

De muis woont in de kelder van een gigantisch huis. Alleen en helemaal tevreden leeft ze in de warme kelder daar beneden. Daar beleeft ze honderd en één bijzondere avonturen maar altijd binnen dezelfde vier muren.

Alles is waar, Alles is echt gebeurd. Alles is honderdmiljoen procent klinkklare fantasie Want ik ben wie ik ben en ik zie wat ik zie.

In de kelder staat een huis is een beeldende voorstelling voor iedereen vanaf 2 jaar. Een avontuurlijke muis droomt in haar kelder weg over wie er allemaal in de theepot woont en giechelt om de schaduw van haar eigen staart. Een voorstelling over je fantasie de vrije loop laten en het vormen van een nieuwe werkelijkheid. Omdat je met je eigen fantasie nooit alleen hoeft te zijn.

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/groningen/januari-2019/2,5jaar/theater/in-de-kelder-staat-een-huis-15459#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Vieze vuile rotstreken in Den Helder: 05-01-19http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/den-helder/januari-2019/8,15jaar/theater/vieze-vuile-rotstreken-15316#infoEen ontregelend sprookje met scherpe tanden

In een dal hier ver, ver vandaan, is iedereen erop uit om Map uit haar mooie Atlaswinkel te bonjouren. Een man met een moeilijk geföhnd kapsel wil van de winkel een authentiek biercafé maken. De Ambtenaar van de Jeugdzorg klopt steeds harder aan de deur. En dan is er ook nog een huilend spook dat haar ’s nachts wakker houdt. Maar Map laat zich niet zomaar wegsturen! Met een grote dosis snode plannetjes en sluwe listen slaat ze terug en verdedigt ze wat haar dierbaar is…

Maar hoe kan je alsmaar sterk zijn als je helemaal alleen bent? Map heeft toch zeker ook recht op een beetje liefde en iemand die aardig tegen haar doet?

Vieze Vuile Rotstreken is een heerlijk ontregelende voorstelling met een onverwoestbare heldin, een stoet vreemde personages en smeuïge taal. Voor iedereen die wel eens een vieze vuile rotstreek heeft uitgehaald of is overkomen.

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/den-helder/januari-2019/8,15jaar/theater/vieze-vuile-rotstreken-15316#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Het bos draaft door in Utrecht: 06-01-19http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/utrecht/januari-2019/6,10jaar/theater/het-bos-draaft-door-15411#infoMuzikale familievoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar

Presentator Twan nodigt in zijn populaire talkshow Het Bos Draaft Door elke dag een aantal prominente dieren uit. Samen zoeken ze naar oplossingen voor hedendaagse problemen.

Wij mensen, zoals jij en ik, weten niet meer zo goed hoe het moet. We rennen als een kip zonder kop alle kanten op. Maar welke kant moeten we echt op? Hoe gaan we met elkaar om? Wat kunnen wij mensen leren van het volgzame gedrag van Wolf het schaap?

Deze gevarieerde muzikale voorstelling begint in de studio, maar al snel komen we terecht in het hoofd van Twan en zien we hoe complex de mens eigenlijk in elkaar zit. Vlijmscherpe grappen maken vliegensvlug plaats voor poëzie, beeldende pareltjes uit het wonderlijke dierenrijk en het vaak onzichtbare rijk van de fantasie. Herkenbare en lastige vraagstukken worden aangepakt, zoals ‘hoe creëer je geluk?’ Maar ook ‘gaat een kat na zijn zesde leven nog steeds zo nonchalant om met het verkeer?’ Kom erachter hoe fantasie de oplossing is voor je problemen en dilemma’s.Schaterlach en slik een traantje weg bij Het bos draaft doorrrrrr! Aan tafel!

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/utrecht/januari-2019/6,10jaar/theater/het-bos-draaft-door-15411#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Geeft niks! in Hengelo: 06-01-19http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/hengelo/januari-2019/5,9jaar/theater/geeft-niks-15374#infoDroogkomisch muziektheater vol ongelukjes

In een frisse mix van opzwepende livemuziek, ontroerende slapstick en rake dialogen spelen drie fysieke acteurs en een topmuzikant zich een ongeluk voor deze voorstelling. Er gaat zó veel mis dat het wel móet kloppen.

“Oeps!” klinkt er. Iedereen schiet meteen in actie als er iets mis gaat. “Geeft niks! Kan gebeuren! Niets aan de hand!” Alles wordt zo snel mogelijk opgelost alsof er niks gebeurd is, maar eigenlijk is er wel wat aan de hand: het is superirritant als de dingen niet gaan zoals je wilt.

In Geeft Niks probeert een broekplasser het droog te houden en zijn omgeving tracht daarbij te helpen. Ze gaan de strijd aan met ongewenste ongelukjes. En hoe meer iedereen zich er mee bemoeit, hoe meer het mis gaat. Uiteindelijk loopt in deze voorstelling alles in de soep, maar die soep blijkt verrassend lekker! Hoe ga je eigenlijk om met tegenslagen? Kun je accepteren dat iets niet perfect is en misschien ook nooit gaat worden? Geeft niks? Of toch wel?

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/hengelo/januari-2019/5,9jaar/theater/geeft-niks-15374#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Alone@Home in Leeuwarden: 06-01-19http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/leeuwarden/januari-2019/8,108jaar/theater/alonehome-15548#infoEen doldwaze winterkomedie voor de hele familie (voor iedereen van 8 tot 108 jaar)

Alone@Home is een avond vol avontuur, slapstick, live muziek en spektakel met huiveringwekkende en verrassende stunts uitgevoerd in een vernuftig decor. Een verrukkelijke avonturenkomedie met aanstekelijke live muziek voor de hele familie.

Twee kinderen – die elkaars bloed kunnen drinken – zijn alleen thuis, wanneer twee stuntelige beroepscriminelen (o.a. Martijn Fischer/Joep Onderdelinden) op slinkse wijze hun huis proberen binnen te dringen. Lukt het onze heldhaftige kinderen om de boeven te slim af te zijn met valstrikken en boobytraps? Een geräuschmacher (Eddie B. Wahr) schept op het toneel met huis-, tuin- en keukengerei een fantastisch geluidsdecor, ondersteund door live musici met heerlijke liedjes van Gouden Kalf winnaar Helge Slikker.

Alone@Home, met een knipoog naar de alom bekende film, is ook een voorstelling over pesten versus gepest worden en hoe ieder kind zijn eigen gevecht met onzekerheid kent. Een verhaal over vriendschap, kwetsbaarheid en vindingrijkheid; het gevaarlijkste winteruitje voor de hele familie dit theaterseizoen.

Iedere ouder die ooit weleens overwogen heeft zijn kind alleen thuis te laten, denkt daar na het zien van Alone@Home nog wel drie keer over na!

Alone@Home komt voort uit een samenwerking tussen Stadsschouwburg Utrecht, MATZER Theaterproducties en Bos Theaterproducties.

Madeleine Matzer tekent voor de regie, Lucas de Waard en Daan Windhorst (Watskeburt?! – de Musical, Marvellous) schrijven het script en de cast bestaat uit o.a. Martijn Fischer (Hij Gelooft In Mij, Onze Jongens) en Eddie B. Wahr (NUHR, Orkater).

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/leeuwarden/januari-2019/8,108jaar/theater/alonehome-15548#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
StadsLab voor families in Amsterdam: 06-01-19http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/amsterdam/januari-2019/4,12jaar/museum/stadslab-voor-families-15587#infoAmsterdam is een heel diverse stad: de inwoners komen uit wel meer dan 180 landen! Maar hoe zat dat vroeger eigenlijk? Hoe leven en leefden we met elkaar in de stad? En hoe beleven we die stad met vrienden? Aan de hand van museumstukken onderzoeken we deze vakantie Amsterdam als mensenstad!

Je begint met een rondleiding in het museum en focussen op de stad Amsterdam van toen en nu. Daarna ga je in het StadsLab verder op onderzoek uit, bijvoorbeeld met behulp van lego of met door met elkaar te filosoferen. Neem de stad onder de loep en kom samen tot antwoorden.

Doe je ook mee?

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/amsterdam/januari-2019/4,12jaar/museum/stadslab-voor-families-15587#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Martin Luther King in Utrecht: 06-01-19http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/utrecht/januari-2019/8,99jaar/theater/martin-luther-king-15285#infoIn deze swingende muzikale familievoorstelling van Urban Myth volgen we het verhaal van de jonge Martin Luther King. Een man die een wereld van ongelijkheid ontdekt en die een nieuwe wereld vormt met de speech waarvan iedereen de eerste zin kent. “I have a dream...”

We gaan terug naar 1937, de tijd dat Martin Luther King nog Michael heette, onbezorgd met z’n vriendjes uit de buurt speelde en kleur voor hem nog geen rol speelde. Totdat hij naar school ging. Michael mocht niet naar de school waar zijn vriendjes heen gingen, want hij was niet wit. Hij moest naar een school voor alleen zwarte kinderen. Zijn vader probeert de jonge Michael uit te leggen dat zwarte mensen niet alles mogen. Maar dat hij de wereld kan veranderen.

Een gevoel van onrechtvaardigheid komt bovendrijven en een vuurtje wordt aangewakkerd dat niet meer te stillen is. Er ontstaat een droom. Dat op één dag iedereen in harmonie met elkaar kan samenleven. Hoe ver is Martin bereid te gaan?

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/utrecht/januari-2019/8,99jaar/theater/martin-luther-king-15285#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Vieze vuile rotstreken in Rosmalen: 09-01-19http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/rosmalen/januari-2019/8,15jaar/theater/vieze-vuile-rotstreken-15317#infoEen ontregelend sprookje met scherpe tanden

In een dal hier ver, ver vandaan, is iedereen erop uit om Map uit haar mooie Atlaswinkel te bonjouren. Een man met een moeilijk geföhnd kapsel wil van de winkel een authentiek biercafé maken. De Ambtenaar van de Jeugdzorg klopt steeds harder aan de deur. En dan is er ook nog een huilend spook dat haar ’s nachts wakker houdt. Maar Map laat zich niet zomaar wegsturen! Met een grote dosis snode plannetjes en sluwe listen slaat ze terug en verdedigt ze wat haar dierbaar is…

Maar hoe kan je alsmaar sterk zijn als je helemaal alleen bent? Map heeft toch zeker ook recht op een beetje liefde en iemand die aardig tegen haar doet?

Vieze Vuile Rotstreken is een heerlijk ontregelende voorstelling met een onverwoestbare heldin, een stoet vreemde personages en smeuïge taal. Voor iedereen die wel eens een vieze vuile rotstreek heeft uitgehaald of is overkomen.

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/rosmalen/januari-2019/8,15jaar/theater/vieze-vuile-rotstreken-15317#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Martin Luther King in Haarlem: 09-01-19http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/haarlem/januari-2019/8,99jaar/theater/martin-luther-king-15286#infoIn deze swingende muzikale familievoorstelling van Urban Myth volgen we het verhaal van de jonge Martin Luther King. Een man die een wereld van ongelijkheid ontdekt en die een nieuwe wereld vormt met de speech waarvan iedereen de eerste zin kent. “I have a dream...”

We gaan terug naar 1937, de tijd dat Martin Luther King nog Michael heette, onbezorgd met z’n vriendjes uit de buurt speelde en kleur voor hem nog geen rol speelde. Totdat hij naar school ging. Michael mocht niet naar de school waar zijn vriendjes heen gingen, want hij was niet wit. Hij moest naar een school voor alleen zwarte kinderen. Zijn vader probeert de jonge Michael uit te leggen dat zwarte mensen niet alles mogen. Maar dat hij de wereld kan veranderen.

Een gevoel van onrechtvaardigheid komt bovendrijven en een vuurtje wordt aangewakkerd dat niet meer te stillen is. Er ontstaat een droom. Dat op één dag iedereen in harmonie met elkaar kan samenleven. Hoe ver is Martin bereid te gaan?

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/haarlem/januari-2019/8,99jaar/theater/martin-luther-king-15286#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Alone@Home in Venray: 11-01-19http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/venray/januari-2019/8,108jaar/theater/alonehome-15554#infoEen doldwaze winterkomedie voor de hele familie (voor iedereen van 8 tot 108 jaar)

Alone@Home is een avond vol avontuur, slapstick, live muziek en spektakel met huiveringwekkende en verrassende stunts uitgevoerd in een vernuftig decor. Een verrukkelijke avonturenkomedie met aanstekelijke live muziek voor de hele familie.

Twee kinderen – die elkaars bloed kunnen drinken – zijn alleen thuis, wanneer twee stuntelige beroepscriminelen (o.a. Martijn Fischer/Joep Onderdelinden) op slinkse wijze hun huis proberen binnen te dringen. Lukt het onze heldhaftige kinderen om de boeven te slim af te zijn met valstrikken en boobytraps? Een geräuschmacher (Eddie B. Wahr) schept op het toneel met huis-, tuin- en keukengerei een fantastisch geluidsdecor, ondersteund door live musici met heerlijke liedjes van Gouden Kalf winnaar Helge Slikker.

Alone@Home, met een knipoog naar de alom bekende film, is ook een voorstelling over pesten versus gepest worden en hoe ieder kind zijn eigen gevecht met onzekerheid kent. Een verhaal over vriendschap, kwetsbaarheid en vindingrijkheid; het gevaarlijkste winteruitje voor de hele familie dit theaterseizoen.

Iedere ouder die ooit weleens overwogen heeft zijn kind alleen thuis te laten, denkt daar na het zien van Alone@Home nog wel drie keer over na!

Alone@Home komt voort uit een samenwerking tussen Stadsschouwburg Utrecht, MATZER Theaterproducties en Bos Theaterproducties.

Madeleine Matzer tekent voor de regie, Lucas de Waard en Daan Windhorst (Watskeburt?! – de Musical, Marvellous) schrijven het script en de cast bestaat uit o.a. Martijn Fischer (Hij Gelooft In Mij, Onze Jongens) en Eddie B. Wahr (NUHR, Orkater).

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/venray/januari-2019/8,108jaar/theater/alonehome-15554#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Alone@Home in Almelo: 12-01-19http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/almelo/januari-2019/8,108jaar/theater/alonehome-15555#infoEen doldwaze winterkomedie voor de hele familie (voor iedereen van 8 tot 108 jaar)

Alone@Home is een avond vol avontuur, slapstick, live muziek en spektakel met huiveringwekkende en verrassende stunts uitgevoerd in een vernuftig decor. Een verrukkelijke avonturenkomedie met aanstekelijke live muziek voor de hele familie.

Twee kinderen – die elkaars bloed kunnen drinken – zijn alleen thuis, wanneer twee stuntelige beroepscriminelen (o.a. Martijn Fischer/Joep Onderdelinden) op slinkse wijze hun huis proberen binnen te dringen. Lukt het onze heldhaftige kinderen om de boeven te slim af te zijn met valstrikken en boobytraps? Een geräuschmacher (Eddie B. Wahr) schept op het toneel met huis-, tuin- en keukengerei een fantastisch geluidsdecor, ondersteund door live musici met heerlijke liedjes van Gouden Kalf winnaar Helge Slikker.

Alone@Home, met een knipoog naar de alom bekende film, is ook een voorstelling over pesten versus gepest worden en hoe ieder kind zijn eigen gevecht met onzekerheid kent. Een verhaal over vriendschap, kwetsbaarheid en vindingrijkheid; het gevaarlijkste winteruitje voor de hele familie dit theaterseizoen.

Iedere ouder die ooit weleens overwogen heeft zijn kind alleen thuis te laten, denkt daar na het zien van Alone@Home nog wel drie keer over na!

Alone@Home komt voort uit een samenwerking tussen Stadsschouwburg Utrecht, MATZER Theaterproducties en Bos Theaterproducties.

Madeleine Matzer tekent voor de regie, Lucas de Waard en Daan Windhorst (Watskeburt?! – de Musical, Marvellous) schrijven het script en de cast bestaat uit o.a. Martijn Fischer (Hij Gelooft In Mij, Onze Jongens) en Eddie B. Wahr (NUHR, Orkater).

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/almelo/januari-2019/8,108jaar/theater/alonehome-15555#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Vieze vuile rotstreken in Purmerend: 12-01-19http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/purmerend/januari-2019/8,15jaar/theater/vieze-vuile-rotstreken-15318#infoEen ontregelend sprookje met scherpe tanden

In een dal hier ver, ver vandaan, is iedereen erop uit om Map uit haar mooie Atlaswinkel te bonjouren. Een man met een moeilijk geföhnd kapsel wil van de winkel een authentiek biercafé maken. De Ambtenaar van de Jeugdzorg klopt steeds harder aan de deur. En dan is er ook nog een huilend spook dat haar ’s nachts wakker houdt. Maar Map laat zich niet zomaar wegsturen! Met een grote dosis snode plannetjes en sluwe listen slaat ze terug en verdedigt ze wat haar dierbaar is…

Maar hoe kan je alsmaar sterk zijn als je helemaal alleen bent? Map heeft toch zeker ook recht op een beetje liefde en iemand die aardig tegen haar doet?

Vieze Vuile Rotstreken is een heerlijk ontregelende voorstelling met een onverwoestbare heldin, een stoet vreemde personages en smeuïge taal. Voor iedereen die wel eens een vieze vuile rotstreek heeft uitgehaald of is overkomen.

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/purmerend/januari-2019/8,15jaar/theater/vieze-vuile-rotstreken-15318#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Poppentheatercabaret in Dordrecht: 13-01-19http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/dordrecht/januari-2019/6,9jaar/theater/poppentheatercabaret-15233#infoPoppentheater door Jacobus Wieman

Koos Wieman zal alles gaan vertellen over poppenspel. Alle poppenspeltechnieken wil hij laten zien. Maar zodra hij een pop laat zien, al is het maar één enkele handschoen, dan gaat die pop zijn eigen gang. Terwijl Koos vertelt dat hij de baas is over zijn handen en zijn poppen, houden die handen en poppen hem voor de gek. Er wordt gespeeld met handen, handpoppen, stokpoppen en marionetten. Er is veel ruimte is voor improvisatie.

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/dordrecht/januari-2019/6,9jaar/theater/poppentheatercabaret-15233#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Alone@Home in Heerlen: 13-01-19http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/heerlen/januari-2019/8,108jaar/theater/alonehome-15556#infoEen doldwaze winterkomedie voor de hele familie (voor iedereen van 8 tot 108 jaar)

Alone@Home is een avond vol avontuur, slapstick, live muziek en spektakel met huiveringwekkende en verrassende stunts uitgevoerd in een vernuftig decor. Een verrukkelijke avonturenkomedie met aanstekelijke live muziek voor de hele familie.

Twee kinderen – die elkaars bloed kunnen drinken – zijn alleen thuis, wanneer twee stuntelige beroepscriminelen (o.a. Martijn Fischer/Joep Onderdelinden) op slinkse wijze hun huis proberen binnen te dringen. Lukt het onze heldhaftige kinderen om de boeven te slim af te zijn met valstrikken en boobytraps? Een geräuschmacher (Eddie B. Wahr) schept op het toneel met huis-, tuin- en keukengerei een fantastisch geluidsdecor, ondersteund door live musici met heerlijke liedjes van Gouden Kalf winnaar Helge Slikker.

Alone@Home, met een knipoog naar de alom bekende film, is ook een voorstelling over pesten versus gepest worden en hoe ieder kind zijn eigen gevecht met onzekerheid kent. Een verhaal over vriendschap, kwetsbaarheid en vindingrijkheid; het gevaarlijkste winteruitje voor de hele familie dit theaterseizoen.

Iedere ouder die ooit weleens overwogen heeft zijn kind alleen thuis te laten, denkt daar na het zien van Alone@Home nog wel drie keer over na!

Alone@Home komt voort uit een samenwerking tussen Stadsschouwburg Utrecht, MATZER Theaterproducties en Bos Theaterproducties.

Madeleine Matzer tekent voor de regie, Lucas de Waard en Daan Windhorst (Watskeburt?! – de Musical, Marvellous) schrijven het script en de cast bestaat uit o.a. Martijn Fischer (Hij Gelooft In Mij, Onze Jongens) en Eddie B. Wahr (NUHR, Orkater).

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/heerlen/januari-2019/8,108jaar/theater/alonehome-15556#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Alone@Home in Hoofddorp: 18-01-19http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/hoofddorp/januari-2019/8,108jaar/theater/alonehome-15557#infoEen doldwaze winterkomedie voor de hele familie (voor iedereen van 8 tot 108 jaar)

Alone@Home is een avond vol avontuur, slapstick, live muziek en spektakel met huiveringwekkende en verrassende stunts uitgevoerd in een vernuftig decor. Een verrukkelijke avonturenkomedie met aanstekelijke live muziek voor de hele familie.

Twee kinderen – die elkaars bloed kunnen drinken – zijn alleen thuis, wanneer twee stuntelige beroepscriminelen (o.a. Martijn Fischer/Joep Onderdelinden) op slinkse wijze hun huis proberen binnen te dringen. Lukt het onze heldhaftige kinderen om de boeven te slim af te zijn met valstrikken en boobytraps? Een geräuschmacher (Eddie B. Wahr) schept op het toneel met huis-, tuin- en keukengerei een fantastisch geluidsdecor, ondersteund door live musici met heerlijke liedjes van Gouden Kalf winnaar Helge Slikker.

Alone@Home, met een knipoog naar de alom bekende film, is ook een voorstelling over pesten versus gepest worden en hoe ieder kind zijn eigen gevecht met onzekerheid kent. Een verhaal over vriendschap, kwetsbaarheid en vindingrijkheid; het gevaarlijkste winteruitje voor de hele familie dit theaterseizoen.

Iedere ouder die ooit weleens overwogen heeft zijn kind alleen thuis te laten, denkt daar na het zien van Alone@Home nog wel drie keer over na!

Alone@Home komt voort uit een samenwerking tussen Stadsschouwburg Utrecht, MATZER Theaterproducties en Bos Theaterproducties.

Madeleine Matzer tekent voor de regie, Lucas de Waard en Daan Windhorst (Watskeburt?! – de Musical, Marvellous) schrijven het script en de cast bestaat uit o.a. Martijn Fischer (Hij Gelooft In Mij, Onze Jongens) en Eddie B. Wahr (NUHR, Orkater).

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/hoofddorp/januari-2019/8,108jaar/theater/alonehome-15557#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Alone@Home in Roosendaal: 19-01-19http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/roosendaal/januari-2019/8,108jaar/theater/alonehome-15558#infoEen doldwaze winterkomedie voor de hele familie (voor iedereen van 8 tot 108 jaar)

Alone@Home is een avond vol avontuur, slapstick, live muziek en spektakel met huiveringwekkende en verrassende stunts uitgevoerd in een vernuftig decor. Een verrukkelijke avonturenkomedie met aanstekelijke live muziek voor de hele familie.

Twee kinderen – die elkaars bloed kunnen drinken – zijn alleen thuis, wanneer twee stuntelige beroepscriminelen (o.a. Martijn Fischer/Joep Onderdelinden) op slinkse wijze hun huis proberen binnen te dringen. Lukt het onze heldhaftige kinderen om de boeven te slim af te zijn met valstrikken en boobytraps? Een geräuschmacher (Eddie B. Wahr) schept op het toneel met huis-, tuin- en keukengerei een fantastisch geluidsdecor, ondersteund door live musici met heerlijke liedjes van Gouden Kalf winnaar Helge Slikker.

Alone@Home, met een knipoog naar de alom bekende film, is ook een voorstelling over pesten versus gepest worden en hoe ieder kind zijn eigen gevecht met onzekerheid kent. Een verhaal over vriendschap, kwetsbaarheid en vindingrijkheid; het gevaarlijkste winteruitje voor de hele familie dit theaterseizoen.

Iedere ouder die ooit weleens overwogen heeft zijn kind alleen thuis te laten, denkt daar na het zien van Alone@Home nog wel drie keer over na!

Alone@Home komt voort uit een samenwerking tussen Stadsschouwburg Utrecht, MATZER Theaterproducties en Bos Theaterproducties.

Madeleine Matzer tekent voor de regie, Lucas de Waard en Daan Windhorst (Watskeburt?! – de Musical, Marvellous) schrijven het script en de cast bestaat uit o.a. Martijn Fischer (Hij Gelooft In Mij, Onze Jongens) en Eddie B. Wahr (NUHR, Orkater).

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/roosendaal/januari-2019/8,108jaar/theater/alonehome-15558#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Geeft niks! in Amsterdam: 19-01-19http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/amsterdam/januari-2019/5,9jaar/theater/geeft-niks-15375#infoDroogkomisch muziektheater vol ongelukjes

In een frisse mix van opzwepende livemuziek, ontroerende slapstick en rake dialogen spelen drie fysieke acteurs en een topmuzikant zich een ongeluk voor deze voorstelling. Er gaat zó veel mis dat het wel móet kloppen.

“Oeps!” klinkt er. Iedereen schiet meteen in actie als er iets mis gaat. “Geeft niks! Kan gebeuren! Niets aan de hand!” Alles wordt zo snel mogelijk opgelost alsof er niks gebeurd is, maar eigenlijk is er wel wat aan de hand: het is superirritant als de dingen niet gaan zoals je wilt.

In Geeft Niks probeert een broekplasser het droog te houden en zijn omgeving tracht daarbij te helpen. Ze gaan de strijd aan met ongewenste ongelukjes. En hoe meer iedereen zich er mee bemoeit, hoe meer het mis gaat. Uiteindelijk loopt in deze voorstelling alles in de soep, maar die soep blijkt verrassend lekker! Hoe ga je eigenlijk om met tegenslagen? Kun je accepteren dat iets niet perfect is en misschien ook nooit gaat worden? Geeft niks? Of toch wel?

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/amsterdam/januari-2019/5,9jaar/theater/geeft-niks-15375#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Muziek van beneden in Leiden: 20-01-19http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/leiden/januari-2019/0,0jaar/theater/muziek-van-beneden-15292#infoDe buurman boven broedt op een reusachtig ei. Die van hiernaast is alle dagen ziek, maar heeft niemand nodig. ’s Nachts sluipt er een tijgermeisje door de straat. De pianoleraar van beneden heeft geen werk en speelt alleen voor zichzelf. En ik, ik ben een konijn. Morgen geef ik een feestje. Over een straat vol dichte deuren, overlopende harten, ongewone ontmoetingen en muziek die door alle muren dringt...

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/leiden/januari-2019/0,0jaar/theater/muziek-van-beneden-15292#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100
Alone@Home in Eindhoven: 20-01-19http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/eindhoven/januari-2019/8,108jaar/theater/alonehome-15559#infoEen doldwaze winterkomedie voor de hele familie (voor iedereen van 8 tot 108 jaar)

Alone@Home is een avond vol avontuur, slapstick, live muziek en spektakel met huiveringwekkende en verrassende stunts uitgevoerd in een vernuftig decor. Een verrukkelijke avonturenkomedie met aanstekelijke live muziek voor de hele familie.

Twee kinderen – die elkaars bloed kunnen drinken – zijn alleen thuis, wanneer twee stuntelige beroepscriminelen (o.a. Martijn Fischer/Joep Onderdelinden) op slinkse wijze hun huis proberen binnen te dringen. Lukt het onze heldhaftige kinderen om de boeven te slim af te zijn met valstrikken en boobytraps? Een geräuschmacher (Eddie B. Wahr) schept op het toneel met huis-, tuin- en keukengerei een fantastisch geluidsdecor, ondersteund door live musici met heerlijke liedjes van Gouden Kalf winnaar Helge Slikker.

Alone@Home, met een knipoog naar de alom bekende film, is ook een voorstelling over pesten versus gepest worden en hoe ieder kind zijn eigen gevecht met onzekerheid kent. Een verhaal over vriendschap, kwetsbaarheid en vindingrijkheid; het gevaarlijkste winteruitje voor de hele familie dit theaterseizoen.

Iedere ouder die ooit weleens overwogen heeft zijn kind alleen thuis te laten, denkt daar na het zien van Alone@Home nog wel drie keer over na!

Alone@Home komt voort uit een samenwerking tussen Stadsschouwburg Utrecht, MATZER Theaterproducties en Bos Theaterproducties.

Madeleine Matzer tekent voor de regie, Lucas de Waard en Daan Windhorst (Watskeburt?! – de Musical, Marvellous) schrijven het script en de cast bestaat uit o.a. Martijn Fischer (Hij Gelooft In Mij, Onze Jongens) en Eddie B. Wahr (NUHR, Orkater).

]]>
http://www.cultuurbarbaartjes.nl/agenda/eindhoven/januari-2019/8,108jaar/theater/alonehome-15559#infoThu, 01 Jan 1970 01:00:00 +0100