Activiteiten in het Schoenen- museum voor kinderen

0, dinsdag t/m vrijdag 10.00-17.00, weekend 12.00-16.00 uur
voor kinderen van 4-12 jaar
Prijsinformatie: kinderen 6 t/m 12 jaar €2, volwassenen €5, museumjaarkaart gratis

De kinderafdeling van het Nederlands Leder en Schoenen Museum in Waalwijk is een leuke en ‘leer’zame plek voor kinderen van 4 tot 104 jaar oud. Op deze afdeling wordt uitgelegd waar dierenhuiden door de eeuwen voor gebruikt zijn. Hier mag je zelf op onderzoek uit want veel wordt uitgelegd door middel van spelletjes. Ook zit er allerlei informatie in de ladekasten verborgen. Een echte Indiaanse tipi geeft toegang tot een heuse trollengang. Je moet dus wel een beetje avontuurlijk aangelegd zijn! In de trollengang zijn een aantal sprookjes, waarin schoenen een rol spelen, uitgebeeld.

Altijd al eens willen weten hoe het voelt om een mummie te zijn? Op de kinderafdeling in het Schoenen Museum staat een hele mooie sarcofaag waar je dat eens uit kunt proberen. Wist je trouwens dat een mummie eigenlijk ook van leer is? Van bijna alle huiden kan leer gemaakt worden. Met of zonder haar. Van een aantal bijzondere dieren is de huid tentoongesteld. Huiden van andere dieren zijn op trommels gespannen, zodat je uit kunt proberen welke geluiden de verschillende huiden maken.

In de vakanties worden er leuke workshops voor kinderen van 6 t/m 12 jaar georganiseerd. Er wordt begonnen met een korte rondleiding door het hele museum. Daarna wordt er iets leuks geknutseld. Ook de rest van het museum is heel leuk voor en met kinderen. Je kunt natuurlijk gewoon alle mooie en bijzondere schoenen bekijken of in de fabriek en de looierij zien hoe leer en schoenen vroeger gemaakt werden. Maar je kunt ook een leuke speurtocht doen. Er zijn twee verschillende speurtochten: een makkelijke en een moeilijke. En na afloop krijg je altijd een mooie schoenenbouwplaat! Kom dus snel naar het Nederlands Leder en Schoenen Museum om het zelf te beleven!

Locatie:
Nederlands Leder en Schoenen Museum

Elzenweg 25
5144MB Waalwijk

tip
een
vriend

Tip deze activiteit aan een vriend!

Activiteiten in het Schoenen- museum voor kinderen
Activiteiten in het schoenenmuseum voor kinderen