Recensie NEMO door reporters Sam en Daan

Gepost op 01-06-18

Daan (11 jaar): Nemo is een heel wetenschaps- en leuk doe museum, waar je heel veel kan doen en mag aanraken. Je kunt bijvoorbeeld op een grote elektrische bol je hand leggen en dan gaan er allemaal bliksemstralen naar je hand. Ook kun je veel leren over het menselijk lichaam. En ook over de voortplanting.

Er is 1 verdieping over puberteit, maar die is echt meer voor 10 jaar en ouder omdat je van alles ziet. Het leukst vond ik dat je in een auto kan zitten en rijden. Je zit in een nepauto met 3 tv’s. Het beeld is de weg en het lijkt net of je dronken bent met rijden. De ballenfabriek is ook heel leuk. Je kunt veel doen. Je moet ballen tellen en schuiven voor de juiste codes. Dan het mandje met ballen weer wegduwen. Het liefst zou ik nog een keer gaan en dit de hele dag doen. Ook de kettingreactie is heel leuk.

Interessant was hoe bruggen in elkaar zitten; je kunt zelf bruggen bouwen en ze stevig in elkaar zetten en dan met een knop wind maken om te zien hoe sterk de brug is. Ook is er een interessante 3Dfilm over witte bloedcellen die kanker gaan aanvallen. Je gaat meeliften met een molekuul en komt in de kern van een cel om te zien hoe het allemaal werkt.

Het gekste vond ik de pubertijd en rare dingen daar om heen. Het minst leuk vond ik de lift waar je zelf ik kan en jezelf omhoog moet draaien. Het duurt heel lang en je moet doorgaan anders kom je niet omhoog. Ik raad andere kinderen zeker aan om naar Nemo te gaan! Van mij krijgt Nemo een 9+

Sam: Ik ben 7 jaar en ging voor het eerst naar Nemo. Nemo is een kijkmuseum en aanraakmuseum over bewegen. Het gebouw is een beetje in de vorm van een schip. Het leukst vond ik de ballenfabriek. Hier kun je zelf met de computer codes invoeren. Je moet tellen hoeveel rode of gele ballen er in je mandje zitten en alles beweegt. Soms vliegen de ballen er ook uit! Ook de waterbaan is heel leuk. Je kan allemaal waterexperimenten doen, bijvoorbeeld met pompen en emmers.

Niet zo leuk vond ik de grote robotpop. Die staat ook op de folder van Nemo. Je kunt er niet veel mee en de pop kan eng zijn voor iemand. Ik vond het niet eng. Het was ook niet leuk dat we niet in Nemo’s wonderlap konden. Toen we daar aan kwamen was die al dicht want we wisten niet dat die eerder dicht ging. Het leek me juist zo leuk om allemaal experimenten te doen. Als ik een cijfer mag geven voor Nemo geef ik een 10 en de ballenfabriek een 10+

____________________________________________________________

Science Centre NEMO Oosterdok 2 1011 VX Amsterdam www.e-nemo.nl