Het Oorlogsmuseum in Beekbergen door Reporter Emma (10)

Gepost op 02-06-12

Mijn naam is Emma Pullen. Ik ben als Reporter van ApeldoornseKids naar het Oorlogsmuseum in Beekbergen geweest. Het is het kleinste oorlogsmuseum van Nederland. René Broere is de eigenaar en hij vertelt hele mooie en spannende verhalen.

Hij heeft allerlei bijzondere voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog verzameld en kan er heel boeiend over vertellen.Bijvoorbeeld een verhaal over een klein meisje dat moest onderduiken. Samen met haar moeder moest ze een schuilkelder in vluchten, maar in de paniek had haar moeder haar losgelaten en is iedereen over haar heen gelopen (omdat ze nog zo klein was). Ze raakte gewond aan haar gezicht, heel zielig.

Op Bevrijdingsdag had haar moeder een heel mooi jurkje voor het meisje gemaakt en die kun je nu bekijken in het museum. Er zit een foto bij van toen ze het rood/wit/blauwe jurkje droeg. Ook ligt er een pet van een man die in een concentratiekamp gezeten heeft. En zo zijn er allemaal bijzondere dingen te zien.

Ik vind het een supermooi museum en was onder de indruk van alle verhalen. Ik heb er veel van geleerd en het is echt een aanrader voor jong en oud. Mijn opa vond het namelijk ook heel interessant!

________________________________________________________________

Het Oorlogsmuseum - Dorpstraat 15 - 7361 AP - Beekbergen - 055-5062343 www.collectie4045.nl