Natuurmuseum Nijmegen: Spannende Spinnen door reporter Jip

Gepost op 18-03-12

Het is bij de wilde spinnen af! Vanaf vrijdag 13 januari 2012 kun je in het Natuurmuseum Nijmegen genieten van de schoonheid van zo'n 40 verschillende soorten levende spinnen. De van oorsprong Poolse tentoonstelling Faszinierende Welt der Spinnen maakt een reis door Europa en doet nu voor het eerst ook Nederland aan.

Jip (6 jaar): In het Natuurmuseum zijn allemaal opgezette dieren, en skeletten. Bijvoorbeeld van een spinkrab. Dat is een krab en geen spin, maar hij leek wel op een spin. Bij Spannende Spinnen waren genoeg spinnen, en deze leefden nog. Er waren hele kleine (een paar mocht je met een microscoop bekijken) maar ook hele grote. Er waren ook schorpioenen en hooiwagens. De amerikaanse reuzenduizendpoot was ook heel mooi. Van een meneer die heel veel over spinnen wist te vertellen mochten we een roodkniespin over onze hand laten lopen (een ECHTE!!!). Er was ook een hele leuke speurtocht met 11 opdrachten en bij de 11e kon je een spelletje doen. En er zijn nog meer leuke spelletjes. Bijvoorbeeld op de computer een spin zoeken en kijken welke van de onderste vier spinnen het is.  Je kon ook een kleurplaat maken of een spannend spinnenmasker. Je leert er ook wat van. Ik heb geleerd dat het skelet van een spin aan de buitenkant zit en dat hij soms een nieuwe krijgt als zijn oude te klein geworden is. Je moet er zeker naartoe gaan: ik denk dat jullie het ook wel leuk vinden! 

______________________________________________________________

Natuurmuseum - Gerard Noordtstraat 121 - 6511 ST Nijmegen - 024-3297070 Deze tentoonstelling is tot en met 6 mei 2012 exclusief te zien in het Natuurmuseum Nijmegen.